EURO 2024: Fransa İle Polonya Yenişemedi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D Grubu üçüncü maçında Fransa ile Polonya, BVB Dortmund Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

Haber Merkezi / İtalyan hakem Marco Guida’nın yönettiği müsabakada Fransa’nın golünü 56. dakikada penaltıdan Kylian Mbappe, Polonya’nın golünü ise 79. dakikada penaltıdan Lewandowski kaydetti.

Bu sonuçla birlikte Fransa, puanını 5 yaptı ve gruptan ikinci çıktı. Polonya ise Avrupa Şampiyonası’nı aldığı tek puanla dördüncü sırada tamamladı.

Müsabakanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda ise Fransa’nın kazandığı penaltıda topun başına Kylian Mbappe geçti. 25 yaşındaki futbolcu 56. dakikada kullandığı penaltıyı gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi.

Beraberlik golünü arayan Polonya 76. dakikada penaltı kazandı. Lewandowski, 77. dakika kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Maignan’ı geçemedi. Ancak hakem, Maignan’ın ayaklarının çizgide olmaması nedeniyle penaltı atışını tekrarladı. Topun başına tekrar geçen Lewandowski, bu kez golü atmayı başardı ve skorda eşitliği sağladı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir