EURO 2024: Belçika 3 Puanı 2 Golle Aldı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) E Grubu maçında Belçika ile Romanya, Cologne Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Belçika, karşılaşmadan 2 – 0 galip ayrıldı.

Haber Merkezi / Polonyalı hakem Szymon Marciniak’ın düdük çaldığı maçta Belçika’ya galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Youri Tielemans ile 80. dakikada Kevin De Bruyne kaydetti.

Bu skorla birlikte Belçika, ilk galibiyetini aldı ve puanını 3 yaptı. İlk maçını kazanan Romanya 3 puanda kaldı. Grubun diğer ekipleri Slovakya ve Ukrayna’nın da üçer puanı bulunuyor.

Grubun son maçlarında Belçika, Ukrayna ile karşılaşacak. Romanya ise Slovakya ile gruptan çıkma mücadelesi verecek.

Maça hızlı başlayan Belçika, 2. dakikada Romelu Lukaku’nun pasında topla buluşan Youri Tielemans’ın golüyle 1-0 öne geçti. Bu gol ilk yarının da skoru oldu. 63. dakikada Lukaku’nun attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

80. dakikada kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Kevin De Bruyne topu ağlara göndererek farkı 2’ye çıkardı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca Belçika, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Stat:Cologne

Hakemler: Szymon Marciniak, Tomasz Listkiewicz, Adam Kupsik (Polonya)

Belçika: Casteels, Castagne, Faes, Vertonghen, Doku (Dk. 72 Carrasco), Tielemans (Dk. 72 Mangala), Onana, Theate (Dk. 77 Debast), De Bruyne, Lukebakio (Dk. 56 Trossard), Lukaku

Romanya: Nita, Ratiu (Dk. 90 Sorescu), Draguşin, Burca, Bancu, Marius Marin, Man, Razvan Marin (Dk. 68 Olaru), Stanciu, Mihaila (Dk. 68 Hagi), Draguş (Dk. 81 Alibek)

Goller: Dk. 2 Tielemans, Dk. 80 De Bruyne (Belçika)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir