EURO 2024: Avusturya, Polonya’yı 3 Golle Devirdi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) D Grubu ikinci maçında Avusturya ile Polonya, Berlin Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Avusturya, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Haber Merkezi / Hakem Halil Umut Meler’in yönettiği mücadelede Avusturya’ya galibiyeti getiren golleri 9. dakikada Gernot Trauner, 66. dakikada Christoph Baumgartner ve 78. dakikada penaltıdan Marko Arnautovic kaydetti. Polonya’nın tek golü 30. dakikada Krzysztof Piatek’ten geldi.

Bu sonuçla birlikte Avusturya, ilk 3 puanını alarak grupta 3 puana yükseldi ve gruptan çıkma ümidini sürdürdü. Polonya ise iki maç sonunda puansız kalarak gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı.  Grubun son maçında Polonya, Fransa ile oynarken, Avusturya da Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

mücadelenin 9. dakikasında Avusturya Gernot Trauner’in golü ile 1-0 öne geçti. Başakşehir’in Polonyalı oyuncusu Krzysztof Piatek’in 30. dakikada attığı golle skor 1-1’e geldi ve ilk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda Avusturya, Polonya karşısında daha etkili bir oyun sergiledi. 66. dakikada Alexander Prass’ın pasında Christoph Baumgartner, fileleri havalandırarak Avusturya’yı 2-1 öne geçirdi.

77. dakikada Marcel Sabitzer, kaleci Wojciech Szczesny ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Szczesny’in müdahalesiyle yere düşünce hakem Halil Umut Meler, beyaz noktayı gösterdi. 78. dakikada penaltı atışını kullanan Marko Arnautovic maçın skorunu tayin eden golü kaydetti.

Stat: Berlin Olimpiyat

Hakemler: Halil Umut Meler, Emre Eyisoy, Kerem Ersoy (Türkiye)

Polonya: Szczesny, Bednarek, Dawidowicz, Kiwior, Frankowski, Piotrowski (Dk. 46 Moder), Slisz (Dk. 75 Grosicki), Zalewski, Zielinski (Dk. 87 Urbanski), Buksa (Dk. 60 Lewandowski), Piatek (Dk. 60 Swiderski)

Avusturya: Pentz, Posch, Trauner (Dk. 59 Danso), Lienhart, Mwene (Dk. 63 Prass), Seiwald, Grillitsch (Dk. 46 Wimmer), Laimer, Baumgartner (Dk. 81 Schmid), Sabitzer, Arnautovic (Dk. 81 Gregoritsch)

Goller: Dk. 9 Trauner, Dk. 66 Baumgartner, Dk. 78 Arnautovic (penaltıdan) (Avusturya), Dk. 30 Piatek (Polonya)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir