EURO 2024: Almanya Gruptan Lider Olarak Çıkmayı Başardı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) A Grubu’nun 3. maçında İsviçre ile Almanya, Frankfurt Arena’da karşı karşıya geldi. Karşılaşma 1 – 1 berabere sona erdi.

Haber Merkezi / Almanya, son anda bulduğu golle gruptan lider olarak çıkmayı başardı. İsviçre de ikinci olarak son 16 turuna yükseldi.

İsviçre’nin golünü 28. dakikada Dan Ndoye, Almanya’nın golü ise 90+2’de Niclas Füllkrug kaydetti.

İsviçre; son 16 turunda B Grubu’nun ikincisi ile eşleşecek. B Grubu’nda ikincilik ihtimalleri bulunan takımlar şu şekilde; İtalya, Arnavutluk, Hırvatistan. Almanya’nın rakibi ise en iyi üçüncülerin belli olmasının ardından belli olacak.

İtalyan hakem Daniele Orsato’nun düdük çaldığı maçın 28. dakikasında Dan Ndoye’nin golüyle İsviçre 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu. 90+2. dakikada Niclas Füllkrug’un golüyle mücadele 1-1 sona erdi.

Stat: Frankfurt Arena

Hakemler: Daniele Orsato, Ciro Carbone, Alessandro Giallatini (İtalya)

İsviçre: Sommer, Schar, Akanji, Rodriguez, Widmer, Freuler, Xhaka, Aebischer, Ndoye (Dk. 65 Amdouni), Rieder (Dk. 65 Vargas), Embolo (Dk. 65 Duah)

Almanya: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah (Dk. 61 Schlotterbeck), Mittelstadt (Dk. 61 Raum), Andrich (Dk. 65 Beier), Kroos, Musiala (Dk. 76 Füllkrug), İlkay Gündoğan, Wirtz (Dk. 76 Sane), Havertz

Goller: Dk. 28 Ndoye (İsviçre), Dk. 90+2 Füllkrug (Almanya)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir