Erdoğan, Belediyelerin SGK’ya Borçlarını Ödemesinde Israrcı

CHP ile AK Parti arasında “Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) borcu ödensin” tartışması büyüyor. Erdoğan, son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yüklenerek, “Roma’ya gazeteci götürürken para var, SGK’ya borç ödemek için para yok” dedi.

Haber Merkezi / AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi, İl Geneli Kentsel Dönüşüm ve Afet Konutları Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuştu.

Konuşmasında belediyelerin SGK’ye olan borçlarını hatırlatan Erdoğan, konuya ilişkin şunları söyledi: “Muhalefete başta emeklilerimiz olmak üzere milletimize meydanlarda verdikleri ancak tutmadıkları sözlerini hatırlattım. SGK’ye borçlarını ödemelerinin ülkemiz için daha hayırlı olacağını söyledim.

CHP’ye SGK’ye olan borçlarının hatırlatılması CHP’yi ciddi manada tedirgin etti. Dengeleri bozuldu. Muvazeneleri kaydı, motor su kaynattı… CHP’nin sayın genel başkanı her açıklamasıyla kendilerini gülünç duruma düşürüyor.

Borçlarının üzerine yatmak için abuk subuk işler yapıyorlar. Neymiş hükümet mali darbe yapmak peşindeymiş. Neymiş borçlarını öderlerse CHP’li belediyeler iş yapamazmış. İyi de CHP’li belediyeler zaten çöp toplamıyor ki. Kamyonla toplamadığınız çöpleri ellerinizle mi toplayacaksınız.

Biz kimseye iftira atmıyoruz. Sadece gerçekleri ortaya koyuyoruz. SGK’ye en fazla borcu olan ilk 5 belediye CHP’li belediyelere ve iştiraklarına ait.

Bunların borç ödeme gibi alışkanlıkları yok. Belediye başkanları Kılıçdaroğlu’nun kötü mirasını sürdürüyor. Ne sözlerine ne borçlarına sadıklar. Vals gösterine gelince, Roma turuna gelince para var. Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcunu ödemeye gelince para yok. İnsanda biraz utanma olur. CHP borcunun üstüne yatmak istiyor. Borcu bahane edip iş yapamayız bahanesi üretiyorlar.

Büyükşehirlerde SGK borçlarının yüzde 76’sı CHP’li belediyelere ait. Ne sözlerine sadıklar ne borçlarına… Sayın genel başkana tavsiyem, öncelikle dersine iyi çalışması, ardından enerjisini borcunu ödemekten kaçmak yerine milletin hakkını ödemek için kullanmasıdır.”

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok” diyerek tartışmanın fitilini ateşlemişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Erdoğan’ın açıklamalarına Bursa’da yaptığı konuşmayla tepki gösterdi. CHP lideri, “Türkiye’nin en borçlu belediyeleri AK Parti’den CHP’ye geçen belediyeler” dedi.

Denizli Belediyesi, Balıkesir Belediyesi, Bursa Belediyesi hemen dibimizde. En borçlu 5 belediyeden 3’ü. Resmen bize enkaz devrettiler. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sayın Erdoğan’ın talimatıyla, Cumhuriyet Halk Partili belediyelere mali darbe girişiminde bulunuluyor. Maksat şu, darbe nedir, milletin seçtiğinin millete hizmet etmesine engel olup onu bertaraf etmeye çalışmaktır. Bunu tankla topla yaparsan silahlı darbe olur, askeri darbe olur. YSK kararıyla yaparsan adli yargı darbesi olur. Şimdi maliye eliyle yapıyorsun. Seçilenin milletine hizmet etmesine engel olmaya çalışıyorsun” dedi.

CHP lideri, “AKP, borç batağına soktuğu belediyelerin SGK borçlarını hemen ödeyin diye tehdit ediyor. Yandaş şirketlerin 660 milyar TL’lik vergisini affet, sonra kaybetmenin hazımsızlığıyla her siyasi görüşten insana fatura çıkar” ifadeleriyle de iktidar partisine yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir