Emin Yağcı Kimdir? Hayatı, Albümleri

1965 yılında Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Kestaneli köyünde dünyaya gelen Emin Yağcı, 30 Mayıs 2023 yılında Ankara’da hayatını kaybetti. Emin Yağcı’nın naaşı doğduğu köy mezarlığına defnedildi.

1979 yılında girdiği resmi müzisyenlik sınavını kazanarak müzik hayatına atılan Emin Yağcı, Türkiye ilk ve tek kadrolu tulum sanatçısı olma unvanını da elde etti. Emin Yağcı, 1990 yılında TRT’nin düzenlediği yılın derleyicisi ve en iyi türküsü olarak iki ödüle layık görüldü.

Emin Yağcı, ilk albüm çalışmasını 1993-1994 yıllarında (Oy Meruşe Meruşe) adlı albümle yaptı. Albümdeki birçok eser kendisine aittir. Emin Yağcı’nın birçok eseri sanatçılar tarafından kullanıldı. Emin Yağcı, TRT’ye ve Türk halk müziği repertuvarına Karadeniz yöresinden olmak üzere birçok eser kazandırdı.

Emin Yağcı, Kültür Bakanlığı bünyesinde dünyanın birçok ülkesine topluluk konserleri, mini resital ve mini şovlara katılarak Türkiye’yi bir sanat elçisi olarak temsil etti. Emin Yağcı, başta Avrupa olmak üzere, Amerika, Meksika, Kanada, Çin, Hindistan, Güney Kore, Endonezya, Malezya, Singapur, Gürcistan ve Türkmenistan gibi ülkelerde konser verdi.

Emin Yağcı’nın albümleri: Oy Meruşe Meruşe (derleme)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir