Emel Taşçıoğlu Kimdir? Hayatı, Albümleri

22 Temmuz 1964 yılında Ankara’da dünyaya gelen Emel Taşçıoğlu (Emel Güney), sahnelerle çocukluk yaşlarında tanıştı. Taşçıoğlu, “Güney Kardeşler” isimli grubuyla sahne çalışmalarını sürdürdü.

Emel Taşçıoğlu, saz sanatçısı Yunus Karaca’dan nota dersleri aldı ve babasının da desteği ile Gazi Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünü 1985 yılında bitirerek öğretmenliğe başladı. TRT Ankara Radyosunun açtığı Yetişmiş Sanatçı sınavına giren ve başarılı olan Emel Taşçıoğlu, ses sanatçısı olarak Ankara Radyosunda çalışmaya başlar.

Uzun süre ses sanatçılığı yaptığı TRT’den ayrılan Emel Taşçıoğlu, 2004 yılında ilk albümü “Sel Gider Kum Kalır” albümünü yayınladı. Samsun, Kırşehir, Diyarbakır ve Rumeli türkülerinin hakim olduğu albümde “Bayramdan Bayrama” ve “Efendim” isimli iki Kazım Birlik bestesi ve Mustafa Keser’den alınan “Yüce Dağ Başında” isimli şarkı yer almaktadır.

2011 yılında İz Kalır isimli ikinci albümünü yayınlayan sanatçı Ömür Dediğin programının aynı isimli fon müziğini seslendirdi.

Emel Taşçıoğlu’nun albümleri: Sel Gider Kum Kalır, İz Kalır.

Emel Taşçıoğlu’nun 45’likleri: Yarim Koysun Suyumu / Aman Aman Elmalı, Niye Çattın Kaşlarını / Gel Gidelim Uzaklara, Mucurun Dereleri / Zahidem, Almanya Uçurumu / Gurbet Elde Kalma Anam, Dertlere Salma Başımı / İstedim Vermediler.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir