Elmalı Turta Malzemeleri, Hazırlanışı

Tattığınız andan itibaren vazgeçilmez tarifleriniz arasında yer alacak ekşi kremalı elmalı turta, arkadaşlarınız ve aileniz için hazırlayacağınız partide yemek sonrası servis edebileceğiniz harika bir tercih olacaktır.

Haber Merkezi/ Ortalama 40 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı ekşi krema
1 su bardağı şeker
120 gr yağ
1 paket kabartma tozu
5 adet elma
2 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı 

Tüm malzemeleri hazırlayın, başlayalım… Tereyağının oda sıcaklığında yumuşamasını sağlayın. Bir su bardağı toz şekerin yarısı ile tereyağını karıştırın. Tereyağı ve şeker karışımına yarım bardak ekşi krema ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Karışıma elediğiniz unu ilave edin (2 su bardağı undan iki yemek kaşığı ayırın) ve yoğurun.

Pişirme kabını tereyağıyla yağlayın. Hamuru içine dökün, tabana yayın ve kenarlarını yapıştırın. Elmaları yıkayın ve kabuklarını soyun, dilimler halinde kesin. Dilimlenmiş elmaları hamur tabanına dizin ve üzerine tarçın dökün.

Bir sonraki adımda dolgu yapmak için yumurta, 0,5 su bardağı şeker, yarım su bardağı ekşi krema ve iki yemek kaşığı unu karıştırın. Elde edilen karışımı elmaların üzerine dökün. Ekşi kremalı elmalı turtayı önceden 170 – 180 dereceye ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin. Dilimlediğiniz turtayı üzerine pudra şekeri eleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir