Ekrem İmamoğlu Ve Murat Kurum’dan Sürpriz Görüşme

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Ankara’da sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Her iki tarafın ofisinden de daha önceden duyurulmayan görüşmenin yaklaşık 1,5 saat sürdüğü belirtildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum ile İstanbul’un, bakanlığın görev alanındaki konuları üzerine yararlı ve verimli bir görüşme yaptık.”

Bakan Murat Kurum da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu bakanlığımızda kabul ettik. Bakanlık olarak çok önemsediğimiz İstanbul’umuzun depreme hazırlığı kapsamında kentsel dönüşüm ile İstanbul ve Boğaz’ın doğal zenginliğinin korunması konularında görüş alışverişinde bulunduk. Yerel yönetimlerle istişarelerimiz devam edecek” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İBB adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 51,14 oyla yeniden başkan seçilmiş, AK Parti’nin adayı Murat Kurum’un oy oranı ise yüzde 39,59’da kalmıştı. İstanbul seçimlerini İmamoğlu’nun kazanmasından sonra Murat Kurum 2 Temmuz 2024 tarihinde yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atanmıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir