Edinilmiş Nöromiyotoni Nedir? Nedenleri, Belirtileri, Teşhisi, Tedavisi
Edinilmiş nöromiyotoni, periferik sinirlerden anormal sinir impulsları ile karakterize inflamatuar bir hastalıktır. Etkilenen bireyler, özellikle el ve ayaklarda ilerleyici kas sertliği ve krampları, artan terleme (hiperhidroz) ve gecikmiş kas gevşemesi yaşarlar.
Haber Merkezi / Semptomlar uyku sırasında veya genel anestezi altında bile devam edebilir.
Edinilmiş nöromiyotoni, etkilenen kaslarda sertliğe ve gecikmiş gevşemeye neden olan istemsiz sürekli kas lifi aktivitesi ile karakterize edilir. Bu semptomlarla birlikte dalgalı bir görünüme sahip kas seğirmesi (miyokimi) ortaya çıkabilir.
Etkilenen bireyler, zaman zaman istemli kas hareketini koordine edemeyebilir ve yürümekte güçlük çekebilir. Diğer semptomlar, ürkmeye tepki olarak sendeleme ve sendeleme , sertlik ve denge eksikliğini içerebilir. Spontan kaba motor aktivitede azalma olabilir.
Bozukluk ilerleyici katılık, kramp ve halsizlik ile karakterizedir. Kas aktivitesi sabittir ve hastalar deri altında kasların sürekli kıvranma veya dalgalanma hissini tarif eder. Bu hareketler uyku sırasında da devam eder.
Azalmış refleksler de sıklıkla bu bozukluğun bir işaretidir. Bazı durumlarda, etkilenen kaslarda gönüllü kas hareketini takiben kas gevşemesi gecikir.
Edinilmiş nöromiyotoninin tanısı, özellikle yüz ve ellerde sürekli kas kasılmalarının, ritmik tiklerin veya seğirmelerin ve kas kramplarının varlığına dayanır. Teşhis, kas aktivitesinin elektriksel belirtilerinin incelenmesi ile doğrulanır.
Edinilmiş nöromiyotoni, fenitoin veya karbamazepin gibi anormal dürtüleri durdurabilen ve semptomların tekrar ortaya çıkmasını önleyebilen antikonvülsan ilaçlarla tedavi edilebilir.
Plazma değişimi ve intravenöz immün globulin birkaç vakada etkili olmuştur ancak uzun süreli, kontrollü klinik çalışmalar yapılmamıştır.
Timoma şüphesi varsa asetilkolin reseptör antikorları için test yapılmalıdır. Timoma varsa timus bezi cerrahi olarak çıkarılmalıdır.
Not: Sunulan bilgilerin amacı herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek değildir.
Tüm bilgiler yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.