Duygusal Aldatma Nedir? Sekiz Belirtisi

Duygusal aldatma, bir kişinin ilişkisi olduğu kişinin dışında biriyle, duygusal bir bağ kurması olarak tanımlanabilir. Bu tür aldatma, fiziksel etkileşimlerden daha çok duygusal etkileşimlerle ilgilidir.

Haber Merkezi / Duygusal aldatmanın belirtilerini sıralamadan önce nedenleri sıralamakta fayda var:

İlişkide tatminsizlik,
İlişkide çatışma,
Güvensizlik,
Dışa dönük kişilik,
Stres,
Duygusal yakınlık talebi,
Partnere kızmak.

Duygusal aldatmanın belirtilerini ise şu şekilde sıralayabiliriz:

Artan gizlilik: Siz ve partneriniz arasında gizlilik ve mahremiyet konusunda artış varsa, bu bir şeylerin yolunda olmadığının sinyalini verir: Telefonun daha fazla korunmaya alınması veya  bilgisayar şifrelerinin açıklama yapılmadan değiştirmesi gibi…

Sosyal medyada harcanan zaman: Partnerinizin sosyal medyayı ne kadar kullandığını takip etmek, partnerinizin duyguları hakkında ipuçları verebilir. Eğer, partneriniz daha önce olmadığı kadar sosyal medyada zaman harcıyorsa, bu başka bir duygusal ilişkiye yatırım yaptığı anlamına gelebilir.

Belirli bir kişinin sıkça anılması: Partneriniz, belirli bir kişiden sık sık bahsetmeye başladığında, özellikle aşırı samimi, bu duygusal aldatmanın bir işareti olabilir.

Savunmacı davranışlar: Savunmacı davranış duygusal aldatmaya işaret edebilir. Bu, siz ve partneriniz arasında duygusal mesafeyi artırabilir ve açık iletişimi engelleyebilir.

Duygusal geri çekilme: Duygusal geri çekilme, duygusal aldatmanın yaygın bir işaretidir. Duygusal geri çekilme, siz ve partneriniz arasındaki bağın aşınmasına işaret eder.

Yakınlık eksikliği: Yakınlık eksikliği duygusal aldatmanın başka bir işareti olabilir.

Duygusal mesafe: Duygusal mesafe, partnerinizin duygusal enerjisini ve dikkatini sizin dışında birine yönelttiğinde ortaya çıkar.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir