Dursun Özbek’ten Ali Koç’a: Şehir Eşkıyası

Ali Koç hakkında sert sözler sarf eden Dursun Özbek, “Beraber stadyumdan ayrıldık. 2 saat sonra yolda haber aldım, geri döndüm. Ali Koç, 70-80 tane adamıyla, ki içlerinde 4’ü silahlı” dedi ve ekledi:

“Bu ayıptır. Eşkıyalıktır. Şehir eşkıyası diye tabir ettiğimiz şey bu. Öteye götürüyorum, bu terörizmdir. Terörist ne yapıyor, benzer şekilde silahlı adamlarını topluyor, geliyor, bir yeri basıyor, kurşunluyor.”

Dursun Özbek, konuşmasının devamında, “Orada olmamam belki de olayları belli bir seviyede, daha üst boyuta geçmesini engellemiştir. Orada olsaydım, benim cesedimi çiğnemeden oradan içeriye adım atamazdı” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İstanbul’daki bir otelde bazı kongre üyeleriyle bir araya geldi.

Cumhuriyet’in aktardığına göre; Dursun Özbek, “Seçimin artık önemi kalmamıştır. Ya ben seçilirim ya Süheyl Batum seçilir, ikimiz de Galatasaraylıyız. Topyekün mücadele, her şeyin önüne geçmiştir. Bütün camialara, bütün Türkiye’ye şunu göstermeliyiz; Ali Koç’un sadece seçim derdinde olduğunu göstermeliyiz. Kim seçilirse seçilsin Galatasaray sevgisiyle hareket edeceğinden hiç şüphem yok” diye konuştu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sözlerine, “Beraber stadyumdan ayrıldık. 2 saat sonra yolda haber aldım, geri döndüm. Ali Koç, 70-80 tane adamıyla, ki içlerinde 4’ü silahlı. Bu ayıptır. Eşkıyalıktır. Şehir eşkıyası diye tabir ettiğimiz şey bu. Öteye götürüyorum, bu terörizmdir. Terörist ne yapıyor, benzer şekilde silahlı adamlarını topluyor, geliyor, bir yeri basıyor, kurşunluyor” diye devam etti.

Dursun Özbek “Orada olmamam belki de olayları belli bir seviyede, daha üst boyuta geçmesini engellemiştir. Orada olsaydım, benim cesedimi çiğnemeden oradan içeriye adım atamazdı” dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, ayrıca saat 17.00’de basın toplantısı düzenledi. Özbek’in açıklamalarından öne çıkan bölümler şu şekilde:

“Dünkü olaylar, yapılan ahlaksızlıklar tüm spor kamuoyunun gözü önünde cereyan etti. Öncelikle şunu söylemek istiyorum; bu olaylara sebep olan baş ahlaksız ve yancıları ve onlara çanak tutan kamu görevlileri hakkında gerekli suç duyurularını yaptık. Biz bu boş stat kabadayılarıyla geçen sene de mücadele ettik, yine ederiz.

Sezon başından beri Ali Koç’un yaptığı bu şımarıklıklar artarak devam ediyor. Kimse bu şahıstan hesap sormuyor. Dün akşam, maç biteli bir saatten fazla olmuş. Statta olmayan Ali Koç stada trafik durdurularak, polis eşliğinde alınmış ve sahaya çıkartılmış. Güvenliği sağlaması gereken görevliler şehir eşkıyalığı yapanların korumalığını yapmıştır. Hepsi kamera kayıtlarında tek tek var. Sonra yanında silahlı korumalarla, eşkıya gibi sahaya girmeler…

Sahada insanlara kabadayılıklar, ailelerine küfür etmeler… Sonra kameraların karşısına çıkıp yapılan hadsiz konuşmalar Bugün buradan söylüyorum, Ali Koç, tüm bu yaptıklarının hesabını senden teker teker soracağım. Bunu iyi dinle, bu yaptıkların senin yanına kalmayacak.  Seçim kazanmak için yaptığın bu şovun hesabını bugün, yarın, daima vereceksin. Tüm Türkiye senin camiaları karşı karşıya getirmek için bir proje olduğunu öğrenecek.

Son 6 aydaki gelişmelere bakın. Camiaları birbirine kırdırmak için yapılanları hatırlayın. Bu projenin ne anlama geldiğini siz basın mensuplarının ve tüm vatandaşlarımızın dikkatine sunuyorum. Bütün bu yaptıkların bana sökmez. Ben Galatasaray Spor Kulübü Başkanıyım.

Bir mesajım da taraftarlarımıza ve üyelerimize. Bizim için hiçbir seçim bu şampiyonluktan daha değerli değildir. Tek konsantrasyonumuz takımımızla bu hafta sonu ulaşacağımız 24. şampiyonluktur. Bugün itibarıyla seçim için yaptığımız toplantıların hepsini durdurduk. Gördüğünüz gibi hep bir aradayız, 7/24 Florya’dayız, oyuncu kardeşlerimizin ve hocamızın yanında olacağız. Kimse merak etmesin, iyilik yine kazanacak, biz şampiyon olacağız.

Dikkate sunduğumuz hususlar bizim aklımızdan geçen, icat ettiğimiz şeyler değil. Hepsi kameralarda var. Daha önce yapılanların hepsi basında var. Bir tarafta önemli bir maç, yaklaşık 2400 polis buraya memur edilmiş. Şampiyonluğu etkileyecek bir maç. Stadı korumakta görevli olan arkadaşlar, maçtan 1,5 saat sonra eskort yapıyorlar. Stada ve akreditasyon alanlarına giriyor. Kamera kayıtlarında her şey var.

Galatasaray bu şampiyonluğu önceliğine almıştır. 24. şampiyonluk çok değerlidir. İnşallah 25. ve 26. şampiyonluğu önümüzdeki dönemde yapmak istiyoruz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir