DEM Parti’den “Abdullah Öcalan’la Görüşüldü” İddialarına Yalanlama

DEM Parti kaynakları, Ömer Öcalan’ın Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddialarına ilişkin, “Beklentimiz tecridin kalkması, görüşmelerin olağan seyri içinde olmasıdır. DEM Parti olarak spekülasyonlara inanılmamasını rica ediyoruz” dediler.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Öcalan gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini açıklasın, sonra da umut hakkı için başvurusunu yapsın” çağrısının ardından DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın İmralı’ya gidişine izin verildiği yönünde haberler yayıldı. Bazı haber siteleri Ömer Öcalan’ın PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüştüğünü iddia etti.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre; DEM Parti kaynakları, Ömer Öcalan’a izin verildiği veya görüşme yaptığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Parti kaynakları, “Ömer Öcalan, avukatlar ve siyasi heyetlerin gitmesinin önündeki engeller kalksın istiyoruz. Ömer Öcalan’a izin verilmiş ise gereği hemen yapılmalıdır. Beklentimiz tecridin kalkması, görüşmelerin olağan seyri içinde olmasıdır. DEM Parti olarak spekülasyonlara inanılmamasını rica ediyoruz” dedi.

Öğleden sonra toplanan DEM Parti MYK toplantısında “süreci dikkatle izleme, başta parti örgütleri ve DEM Parti tabanıyla birlikte tüm riskleriyle ele alma” kararı alındı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir