Daha Genç Görünmenizi Sağlayacak 10 Cilt Bakım Sırrı

Cilt, beslenme ve egzersiz gibi kontrol edilebilen ve çevresel etkiler gibi kontrol edilemeyen bazı faktörler nedeniyle yaşlanır. Bu nedenle, cildin yaşlanma süreci kaçınılmaz bir şeydir ve herkes zamanla belirgin yüz çizgileri edinir. 

Haber Merkezi / Cildinizin gençlik ışıltısını korumak için hala yapabileceğiniz çok şey var. İşte 10 ipucu:

Günlük temizlik ve nemlendirme yapın: Güne, gece boyu yüzünüzde biriken kiri ve yağı temizlemek için hafif bir temizleyiciyle yüzünüzü temizleyerek başlayın. Ardından, cildinizin gün boyu beslenmesini ve esnekliğini korumak için bir nemlendirici kullanın. Düzenli temizlik ve nemlendirme, cildinizin doğal dengesini koruma, onarma ve yenileme yeteneğini desteklemeye yardımcı olur.

Antioksidanların gücünü açığa çıkarın: C ve E vitaminleri gibi doğal antioksidanlar içeren cilt bakım ürünleri kullanmayı tercih edin. Antioksidanlar, cildi yaşlandıran serbest radikallere karşı bir koruma kalkanı sağlar. Ayrıca, antioksidan açısından zengin yiyecekleri diyetinize dahil edebilirsiniz. Temel antioksidanlarla güçlendirilmiş cilt bakım ürünleri kullanmak, mevcut hasarı onarmaya ve genç cildi korumaya yardımcı olur.

Her zaman güneş kremi kullanın: Evden çıkmadan önce ve hatta içerideyken bile her sabah en az SPF 30 içeren güneş kremini ihmal etmeyin. Bu basit ama çok önemli cilt bakımı adımı sadece güneş yanığını önlemekle kalmayacak, aynı zamanda kırışıklık, koyu leke ve cilt kanseri riskini de azaltacaktır.

Uygun beslenmeye odaklanın: Cilt sağlığını desteklemeye yardımcı olmak için vitaminler, mineraller ve omega-3 yağ asitleri gibi temel besinler açısından zengin, dengeli bir beslenme yapın; bunun için beslenmenize somon, avokado ve taze meyve ve sebzeler gibi yiyecekleri dahil etmelisiniz. Bununla birlikte, cildinizi nemli ve temiz tutmak için gün boyu susuz kalmadığınıza emin olun.

Güzellik uykusunu ihmal etmeyin: Uyku eksikliği, cildin donukluğunun ve göz çevresindeki koyu halkaların arkasındaki en büyük suçludur. Dahası, uyku eksikliği stresi artırabilir ve cilt yaşlanmasını hızlandırabilir. Bu nedenle, genç cildinizi korumak için derin uyku şarttır. Cildinizin biraz dinlenmesini ve tazelenmiş görünmesini sağlamak için her gece 7 – 9 saat kaliteli uyku alın. Kuru cildiniz varsa, bu süreci desteklemek ve esnek ve parlak bir cilt ile uyanmak için gece nemlendiricisi kullanabilirsiniz.

Düzenli egzersiz yapın: Egzersiz yaptığınızda kan akışında artış olur, bu da cildinize daha iyi oksijen ve besin ulaştırılmasına yol açar. Bu yüzden yoğun bir antrenmandan sonra cildiniz taze ve kızarmış hissedersiniz. Dahası, düzenli egzersiz ter yoluyla toksinlerin atılmasına yardımcı olur, bu da daha temiz bir cilde katkıda bulunabilir. Tek ihtiyacınız olan 30 dakikalık orta düzeyde kardiyo egzersizi.

Etkili cilt bakım içeriklerini arayın: Retinoidler, hyaluronik asit ve peptitler gibi aktif içeriklere sahip cilt bakım ürünlerini arayın. Bunlar yaygın yaşlanma karşıtı kremler ve serumlardaki süper kahraman içeriklerdir. Retinoidlerin kolajen üretimini uyardığı ve cilt dokusunu iyileştirdiği bilinirken, hyaluronik asit cildi nemlendirir ve dolgunlaştırır. Peptitler, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olan cilt elastikiyetini artırıcılardır.

Ölü deriyi eksfoliye edin: Ölü deri hücreleri tabakası cildinizin düzensiz ve donuk görünmesine neden olabilir. Bunu önlemek için, ölü deri hücrelerini temizlemek ve daha pürüzsüz bir cilt ortaya çıkarmak için cildinizi haftada 1 – 2 kez nazik bir eksfoliye edici ile eksfoliye edin. Eksfoliasyonun bir bonus noktası da cilt bakım ürünlerinin emilimini iyileştirmeye yardımcı olması ve cildinizin parlak kalmasını sağlamasıdır. Ancak, cilt tahrişine ve iltihaplanmaya neden olabilecek sert peelinglerden kaçının.

Stres yönetimi: Uzun süreli stres vücutta hormonal bozukluklara neden olabilir ve bu da sivilce ve pigmentasyon gibi cilt sorunlarına yol açabilir. Bunu yenmek için yoga, meditasyon veya derin nefes egzersizleri gibi stres azaltıcı teknikler uygulayabilirsiniz.

Kozmetik tedavileri tercih edin: Yüz bakımı, kimyasal peeling ve mikrodermabrazyon gibi profesyonel tedaviler, kuruluk, donukluk, düzensiz cilt ve düzensiz cilt dokusu ve tonu gibi cilt sorunlarını yönetmeye yardımcı olan yaygın cilt bakımı prosedürleridir. Cilt tipiniz ve endişeleriniz için hangi tedavinin en uygun olduğunu belirlemek için bir dermatoloğa veya lisanslı bir cilt bakım uzmanına danışın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir