Cobb Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Sağlıklı ve lezzetli bir salata tarifimi arıyorsunuz, cobb salatasını deneyin. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

½ su bardağı incecik doğranmış kırmızı soğan
2 yemek kaşığı baharatlı pirinç sirkesi
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 çay kaşığı dijon hardalı
2 çay kaşığı limon suyu artı 1,5 yemek kaşığı

½ çay kaşığı rendelenmiş sarımsak
½ çay kaşığı öğütülmüş karabiber
200 gr tavuk göğsü
¾ su bardağı taze doğranmış otlar, fesleğen, tarhun, maydanoz ve/veya frenk soğanı gibi
½ su bardağı az yağlı sade süzme yoğurt
½ su bardağı az yağlı ayran

¼ çay kaşığı tuz
8 su bardağı taze karışık yeşillik (marul, kara lahana ve/veya tere gibi)
2 haşlanmış yumurta, soyulmuş ve uzunlamasına ikiye bölünmüş
2 mini salatalık, ince dilimlenmiş
1 küçük, olgun avokado, doğranmış
1 su bardağı cherry domates, ikiye bölünmüş
¼ su bardağı pişmiş ve ufalanmış pastırma

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Soğan ve sirkeyi küçük bir kasede karıştırın, servis etmeye hazır olana kadar ara sıra karıştırarak bekletin.

Izgarayı orta – yüksek ısıya (200 derece) önceden ısıtın. 1 yemek kaşığı yağı, hardalı, 2 çay kaşığı limon suyunu, 1/4 çay kaşığı sarımsağı ve 1/4 çay kaşığı karabiberi küçük bir kasede karıştırın, tavuğun her yerine hardal karışımını sürün.

Izgara ızgaralarını yağlanmış bir kağıt havluyu maşayla tutarak yağlayın, tavuğu yağlanmış ızgaraların üzerine yerleştirin; her tarafı 6 ila 7 dakika, üzeri kapalı olarak ızgara yapın, tavuğu bir kesme tahtasına aktarın ve 10 dakika dinlendirin.

Bu arada, otları, yoğurdu, ayranı, tuzu ve kalan 2 yemek kaşığı yağı, 1 1/2 yemek kaşığı limon suyunu, 1/4 çay kaşığı sarımsağı ve 1/4 çay kaşığı karabiberi bir blenderda karıştırın; yaklaşık 25 saniye boyunca pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Turşu soğanı süzün ve sirkeyi atın. Tavuğu dilimleyin. Yeşillikleri 4 tabağa eşit şekilde bölün. Üstüne yumurta, salatalık, avokado, domates, pastırma, tavuk ve turşu soğanı eşit şekilde koyun. Sosu salataların üzerine eşit şekilde gezdirin. Afiyet olsun…

Paylaşın