Cilt Bakım Ürünleri Doğru Sırayla Nasıl Katmanlanır?

Cilt bakım ürünlerini doğru sırayla kullanmak, cildinizin daha fazla aktif bileşeni emmesine yardımcı olabileceği gibi, cilt bakım ürünlerinizden daha fazla sonuç alma şansınızı artırabilir.

Haber Merkezi / Cilt bakımında en önemli kural, cilt bakım ürünlerini ince kıvamlıdan kalın kıvamlıya doğru uygulamaktır.

1’inci adım: Temizleyici: Yüzü yıkamak her zaman için cilt bakım rutininin ilk adımıdır. Temizleme, ürünlerin cildinize emilmesi için temiz bir yüzey sağlar ve gözeneklerinizin içinde ve çevresinde biriken tüm kir, yağ ve pisliği temizler.

Bir temizleyici seçerken nazik, alkolsüz ve aşındırıcı olmayan bir ürün seçin. Bu temizleyiciler, dengeli bir cilt bariyerini korumanıza yardımcı olan çok fazla cilt yağını yok etmeyecektir.

Nasıl uygulanır: Yüzünüze ılık su çarpın ve temizleyicinizi parmak uçlarınızı kullanarak cildinize nazikçe yedirin. Bir havluyla kurulayın.

2’inci adım: Toner: Tonik her zaman gerekli değildir, ancak cilt bakım rutininize biraz canlılık katabilir.

Nasıl uygulanır: Bir pamuk topunu tonikle ıslatın, ardından ürünü yüzünüze hafifçe vurarak uygulayın.

3’üncü adım: Nokta Tedavisi: Sivilceleri yok etmeye veya koyu lekeleri soldurmaya çalışıyorsanız, leke tedavileri, temizleme veya toniklemeden hemen sonra uygulanmalıdır.

Nasıl uygulanır: Temizledikten (ve tonikledikten) sonra, etkilenen bölgeye temiz parmaklarla az miktarda nokta tedavisi uygulayın.

4’üncü adım: Serumlar: Yüksek konsantrasyonda aktif bileşen içeren cilt bakım ürünleri için kullanılan genel bir terim olan serumlar, cilt tarafından hızla emilir ve bir temizleyici veya tonik sonrasında doğrudan cildin yüzeyine uygulanmalıdır.

Nasıl uygulanır: Bezelye büyüklüğünde bir miktarı veya ürün üreticisinin önerdiği miktarı temiz parmaklarınızla yüzünüze uygulayın. Ardından, ürünü hafifçe vurarak yüzünüze ve boynunuza sürün.

5’inci adım: Retinol ve diğer retinoid tedavileri: Retinol ve diğer retinoid tedavileri, genellikle daha kalın ve daha kapatıcı oldukları için serumlardan sonra uygulanmalıdır.

Nasıl uygulanır: Küçük miktarda başlayın ve cildiniz uyum sağlayana kadar her iki gecede bir bezelye büyüklüğünde retinol veya retinoid tedavisi uygulayın. Retinol ve retinoidler cildi güneşe karşı aşırı hassas hale getirir, bu nedenle bunları yalnızca geceleri kullanın.

6’ıncı adım: Göz kremi: Göz kremi kullanıyorsanız, kalın bir dokusu olduğundan daha iyi emilmesi için herhangi bir tedaviden sonra uygulayın.

Nasıl uygulanır: Serumunuzu veya retinolü uyguladıktan sonra yüzük parmağınızı kullanarak göz altınıza hafifçe göz kremi sürün. Bu hassas cilt dikkatli bir şekilde ele alınmalı, çekilmemeli veya ovulmamalıdır.

7’inci adım: Nemlendirici: Nemlendiriciler genellikle daha kalın bir kıvama sahiptir ve daha hafif serumlardan veya bakımlardan sonra kullanılmalıdır.

Nasıl uygulanır: Nemlendiricinizi tüm yüzünüze ve boynunuza, göz kremi kullanmadıysanız göz altlarınız da dahil, nazikçe masaj yaparak uygulayın.

8’inci adım: Yüz yağları: Yüz yağları cildinize ek nem ve hidrasyon sağlar. Yüz yağları her zaman nemlendiricinizden sonra uygulanmalıdır.

Nasıl uygulanır: Nemlendirdikten sonra parmaklarınıza birkaç damla yüz yağı ekleyin. Yağı doğrudan alnınıza ve yanaklarınıza da damlatabilirsiniz. Ardından yağı yüzünüze ve boynunuza nazikçe masaj yaparak uygulayın.

9’uncu adım: Güneş kremi: Güneş kremi her zaman gündüz cilt bakım rutininizin son adımı olmalıdır. Günlük kullanım cildinizi cilt kanserine ve güneş lekeleri ve kırışıklıklar gibi erken yaşlanma belirtilerine neden olan ultraviyole (UV) ışınlarından korumaya yardımcı olur .

Nasıl uygulanır: Güneş kremini yüzünüze, boynunuza, göğsünüze ve kulaklarınıza nazikçe uygulayın . Cildinizin her santimetre karesi için yaklaşık 2 miligram güneş kremi kullanmalısınız.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir