Alişan Kimdir? Hayatı, Albümleri

19 Haziran 1976 yılında İstanbul Erenköy’de dünyaya gelen Alişan’ın asıl adı Serkan Burak Tektaş’tır. Müzik yeteneği, küçük yaşlarda ailesi tarafından fark edilen Alişan, iki yaşındayken, İbrahim Tatlıses’in “Sabuha”, İzzet Altınmeşe’nin “Maden Dağı” adlı türkülerini ezbere okuyarak yeteneğini kanıtladı.

En büyük çocukluk hayali pilot olmak olan ancak ÖSS’den yeterli puanı alamayınca babasının desteğiyle ilk kasetini yapan Alişan’ın kariyer yolculuğu böylece başlamış oldu. İlk olarak dedesi ve dayısının yakın dostu olan, Prestij Müzik’in ortağı Hilmi Topaloğlu tarafından keşfedilen Alişan, sonrasında firmanın diğer ortakları Mahsun Kırmızıgül ve Burhan Aydemir’in de desteğiyle “ilk albümü” olarak bahsettiği Aşık Oldum ile ünlendi. Serkan Burak Tektaş, ikinci albümü “Sana Bir Şey Olmasın” ile Eylül 1997’de piyasaya çıkardı. Albümün çıkış parçası olan “Kralı Gelse” adlı şarkı ile müzik dünyasının sevilen isimlerinden biri oldu.

“Kara Çadır” adlı albümünü 23 Nisan 1998 yılında çıkaran Alişan’ın dördüncü albümü “Var Ya” 23 Ocak 1999 yılında piyasaya sundu; beşinci albümü ise 5 Haziran 2001 yılında çıkarıldı. “Söz Mü?” adlı altıncı albümünü 25 Kasım 2002 yılında çıkarmasının ardından 20 Mart 2004 yılında “Kalbim Ellerinde” adlı albümünü çıkardı. “Olay Bitmiştir”, “Ve Kimselere Güvenmiyorum”, “Sevgilerimle”, “10”,  “Melekler İmza Topluyor”, “Seni Biraz Fazla Sevdim”, “İhtiyacı Var” adlı son albümünü çıkartan Alişan şarkı söylemeye ve televizyon dünyasında yer almaya devam etmektedir.

Alişan’ın albümleri: Derdo – Elazığ’ın Güzelleri (Serkan Burak olarak), Delimisn Ne?, Aşık Oldum, Sana Bir Şey Olmasın, Var Ya, Kara Çadır, Alişan, Söz Mü?, Keje, Kalbim Ellerinde, Olay Bitmiştir, Ve Kimselere Güvenmiyorum, Senfonik Çağdaş İlahiler, Sevgilerimle, 10, Melekler İmza Topluyor, Seni Biraz Fazla Sevdim, İhtiyacı Var,

Alişan’ın filmleri: Aynalı Tahir, Kurt Kapanı, Aşkına Eşkıya, Papatya ile Karabiber, Cennet Mahallesi, Gonca Karanfil, Mert İle Gert, İbret-i Ailem.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir