Ağız Çevresindeki Kırışıklıklar Nasıl Tedavi Edilir?

Ağız ve gülümseme kırışıklıkları, genellikle gülme çizgileri veya daha teknik olarak nazolabial kıvrımlar olarak adlandırılır, doğal yaşlanma sürecinin bir parçası olarak oluşur.

Haber Merkezi / Gülümsemek, kahkaha atmak veya konuşmak için ağız ve yanak çevresindeki kasların sürekli ve tekrarlanan kullanımı kırışıklıkların oluşumuna daha fazla katkıda bulunur. Bu süreci hızlandırabilecek diğer faktörler arasında güneşe maruz kalma, sigara içme veya basitçe genetik yer alır. 

İşte bıçak altına yatmadan ağzınızın çevresindeki derin kırışıklıkların oluşmasını önlemeye veya en azından görünümünü azaltmaya yardımcı olacak birkaç ipucu.

Sigara içiyorsanız, bırakın: Sigara içmek iki şekilde kırışıklıklara neden olur. Birincisi, dudaklarınızı tekrar tekrar büzmeniz cildinizi o kırışık pozisyonda kalmaya alıştırır. İkincisi, sigaradaki kimyasallar ağız çevresindeki hassas cildi kurutur ve cilde zarar vererek erken parçalanmasına neden olur.

Ağız çevrenize SPF 30+ uygulayın: Güneşe maruz kalma, cilt hasarının önde gelen nedenlerinden biridir ve bu nedenle ağız çevresindeki kırışıklıklara yol açan birincil faktörlerden biridir. Güneş hasarına karşı korunmak için, yüzünüzün, boynunuzun ve göğsünüzün tüm açık bölgelerine ve özellikle ağız çevresindeki cilde her zaman güneş kremi uygulayın. SPF 30, güneşin kırışıklık etkilerinin yüzde 97’sine karşı koruma sağlarken, SPF 45+ yüzde 98’ine karşı koruma sağlar.

Cilt bakım rutininize doğal yağlar ekleyin: Zeytinyağı yüzyıllardır cilt onarıcı ve kırışıklık önleyici olarak kullanılmıştır. Hindistan cevizi yağı veya vazelin gibi alternatifler de benzer sonuçlar elde etmek için kullanılabilir.

Doğal yağlar, cildinizin genç, pürüzsüz ve parlak görünmesini sağlayan mineraller, yağ asitleri ve vitaminlerle doludur. Ağız çevresindeki kırışıklıkları tedavi etmek ve önlemek için, zeytinyağı veya başka bir yağı cildinize sürün ve yatmadan önce 10 dakika boyunca parmaklarınızla dairesel hareketlerle masaj yapın. İşiniz bittiğinde, zeytinyağını gece boyunca iyileşmesi için cildinizde bırakın.

Daha sağlıklı bir beslenme benimseyin: Sağlıklı bir beslenme kırışıklık önlemenin temelidir. Vücudunuza düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu vitaminleri, mineralleri ve besinleri sağlar. Ve vücudunuz düzgün çalıştığında, cildinizden toksinleri uzaklaştırma ve kırışıklıkları önleme konusunda çok yeteneklidir.

Sağlıklı bir diyet bol miktarda meyve, sebze, fındık ve avokado gibi sağlıklı yağlar ve ayrıca küçük porsiyonlarda tahıl ve proteinlerden oluşur. Ve suyu unutmayın. Sade suyla susuz kalmamak, kırışıklık karşıtı herhangi bir beslenmenin temeli olmalıdır.

Ağız çevrenizdeki kırışıklıklar için en iyi tedaviler

Önlemenin ötesinde, kırışıklıkları tedavi etmeye yardımcı olan invaziv olmayan seçenekler de mevcuttur ve çizgilerden tamamen kurtulmak neredeyse imkansız olsa da, görünümlerini azaltabilir ve cildinizin pürüzsüzlüğünü artırabilirsiniz.

Sağlam bir cilt bakımı rutini oluşturun: Hepimizin belli bir düzeyde cilt bakım rutini vardır, ancak hangi ürünleri kullanırsanız kullanın, günde iki kez üç önemli adımı gerçekleştirmeniz ağız çevrenizdeki cildi yumuşatmaya yardımcı olabilir: temizleme, peeling yapma, nemlendirme.

Yüzünüzü nazik bir temizleyiciyle yıkamak, yaşlanma belirtilerine katkıda bulunan toksinleri cildinizden uzaklaştırmak için önemli bir ilk adımdır. Haftada birkaç kez, cildinizin üst tabakasını çıkarmak ve taze, parlak bir yüz için hücre yenilenmesini tetiklemek için laktik veya glikolik asit gibi bileşenler içeren bir peeling ile temizliğinizin ardından uygulayın.

Cildinize zarar verebilecek sert bir peeling yerine nazik bir peeling seçmeyi unutmayın. Son olarak, kuru ciltler kırışmaya daha yatkın olduğundan, cildinizin özel tipi için uygun bir nemlendirici ile takip edin.

Yüz egzersizlerini günlük rutininize dahil edin

Her gün sadece 15 dakikalık yüz egzersizleri, ağzınızın etrafındaki cildi sıkılaştırmaya ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. En basit egzersiz rutinlerinden biri her yerde, her zaman yapılabilir; televizyon izlerken, araba kullanırken veya sadece masanızda otururken. İşte basit 4 adımlı bir süreç:

Fotoğraf çekerken gülümsüyormuş gibi ağzınızı olabildiğince açın ve 2’ye kadar sayın.
Dudaklarınızı öne ve yukarı doğru uzatın, sanki “oooo” diyormuşsunuz gibi ve 2’ye kadar sayın.
Ağzınızı tekrar ilk pozisyona getirin ve 2’ye kadar sayarak bu pozisyonda kalın.
Dudaklarınızı öne ve aşağı doğru uzatın, sanki “hadi” diyormuşsunuz gibi ve 2’ye kadar sayın.

Bu bir tur. Her gün 20 tur tamamlamaya çalışın. Yüzünüzün kaslarını çalıştırarak, üstte duran cildi etkili bir şekilde sıkılaştırırsınız. Bu, inatçı cildi doğru yerine çekmeye ve orada oluşmuş olabilecek kırışıklıkları düzeltmeye yardımcı olur.

Silikon kırışıklık bantlarını düzenli olarak kullanın: Ağız ve gülümseme çizgileri esas olarak tekrarlayan yüz hareketlerinden kaynaklanır, bu da silikon bantları yüzün bu bölgesi için etkili bir çözüm haline getirir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir