Ekonomide “En Zor Dönemi” Ne Zaman Geride Bırakacağız?

İktidar kanadından gelen ekonomide “en zor dönemi” geride bırakıyoruz açıklamalarını değerlendiren CHP Milletvekili Melih Meriç, açıklamaları ‘masal’ olarak nitelendirdi ve ekledi:

“Enflasyonda düşüş kalıcı mı değil mi muamma ama net olan bir şey var, ekonomide en zoru AKP iktidarından kurtulunca geçeceğiz.”

Vatandaşın ana gündemi ekonomi olmaya devam ediyor… Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon sürerken iktidar kanadından, “En zoru geride bıraktık” açıklamaları da aynı şekilde gelmeye devam ediyor.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Meclis Genel Kurulu’nda son 5 yıldır söylenen bu sözleri tek tek tarihleriyle hatırlattı.

Meriç’in listesine göre, dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 6 Aralık 2019’da “En kötüsü geride kaldı”, onu takip eden Bakan Nurettin Nebati 5 Aralık 2022’de “Enflasyonda zirveyi geride bıraktık” ve 3 Şubat 2023’te “En zorlu dönemi geride bıraktık” dedi. Halen bu görevde olan Mehmet Şimşek de 11 Temmuz 2024’te “En zor dönemi geride bıraktık” açıklamasını yaparken 26 Eylül 2024’te de Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomide artık zor dönemleri geride bırakıyoruz” dedi.

Bu açıklamaları ‘masal’ olarak nitelendiren Meriç ise kendi tarihini verdi, “Enflasyonda düşüş kalıcı mı değil mi muamma ama net olan bir şey var, ekonomide en zoru AKP iktidarından kurtulunca geçeceğiz” dedi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir