Beyaz Fasulye Çorbası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Beyaz fasulye çorbası, temel besin maddelerinin bir kombinasyonunu sağlayan sağlıklı ve lezzetli bir tarif. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 120 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

450 gr kurutulmuş cannellini fasulyesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı doğranmış soğan
1 su bardağı küp doğranmış havuç
1 su bardağı doğranmış kereviz

2 yemek kaşığı kıyılmış taze sarımsak
4 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
2 kurutulmuş defne yaprağı
6 su bardağı doğranmış taze lahana

400 gr doğranmış domates, fesleğen, sarımsak ve kekik
2 çay kaşığı kıyılmış taze biberiye
3 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Tadına göre çekilmiş karabiber

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Fasulyeleri ayıklayın ve ayırın, sonra soğuk su altında durulayın ve büyük bir kaseye aktarın. 3 litre soğuk su ekleyin, üzerini kapatın ve oda sıcaklığında 8 ila 24 saat bekletin. Fasulyeleri süzün ve durulayın.

Büyük bir tencerede veya güveçte orta ateşte yağı ısıtın. Soğan, havuç ve kerevizi ekleyin; yumuşamaya başlayana kadar yaklaşık 8 dakika pişirin. Sarımsağı karıştırın; hoş bir koku gelene kadar yaklaşık 1 dakika pişirin.

Et suyunu, suyu, ıslatılmış fasulyeleri, defne yapraklarını ve kullanıyorsanız parmesan kabuğunu ekleyin. Ateşi yükseltin, kaynatın ve 5 dakika pişirin. Ateşi düşürün, kısmen kapatın ve fasulyeler neredeyse yumuşayana kadar 45 ila 50 dakika pişirin.

Lahana, domates ve biberiye ekleyin. Kısmen örtün ve fasulyeler yumuşayana kadar 30 ila 45 dakika daha pişirmeye devam edin. Defne yapraklarını ve parmesan kabuğunu kullanıyorsanız atın. Sirke ve tuzu karıştırın; bolca karabiberle tatlandırın. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir