Daha Sabırlı Olmak İçin “Beş İpucu”

Hepimiz sabrın iyi bir şey olduğunu biliyoruz. Bunu, çocukluğumuzdan beri annemizden, babamızdan, öğretmenlerimizden çokça duyduk. Peki sabretmenin aslında ne anlama geldiğini biliyor musunuz?

Haber Merkezi / Sabır, en basit ifadeyle, bekleme yeteneğidir. Kendinizi çok sık, hatta önemsiz durumlarda bile sabırsız hissediyorsanız, daha sabırlı olmayı öğrenmek isteyebilirsiniz. İşte daha sabırlı olmak için 6 ipucu:

Daha fazla dinleyin: İster bir aile üyesi, ister bir arkadaş veya iş arkadaşınızla konuşun, aktif olarak dinlemek ve empati geliştirmek sabrınızı artırmanın yollarından biridir. Karşınızdaki kişinin konuşması için zaman ayırmak, onun görüş ve fikirlerine önem verdiğinizi gösterir ve bu da tartışma için üretken bir alan oluşturabilir.

Farkındalık: Farkındalık, şimdiki ana odaklanma eylemidir. İş, ilişkiler ve sosyal etkinlikler arasında denge kurmaya çalışmak sabırsızlığa yol açabilir. Bir etkinliğe veya bir sohbete odaklanmak için zaman ayırmak, sabrınızı geliştirebilirsiniz.

Ekran sürenizi azaltın: Günlük ekran sürenizi sınırlamak, sabrınızı geliştirmenin bir başka yoludur. Arkadaşlarınız ve ailenizle buluştuğunuzda, dikkatinizi onlara vermek için telefonunuzu kapatmayı düşünebilirsiniz.

Acele etmeyin: Acele etmek, sabırsızlığın yaygın bir işaretidir. Kendinizi bir şeyi  hızlı yaparken yakaladığınızda, fiziksel veya zihinsel olarak yavaşlamaya teşvik edebilirsiniz.

Derin nefesler alın: Kendinizi bunalmış veya sabırsız hissettiğinizde hem zihninizi hem de bedeninizi sakinleştirmenin basit bir yolu, derin nefes almaktır: Gözlerinizi kapatın ve zihninizi temizlemek için on defa derin nefes alıp verin.

Bu, gerginliğinizi atmanıza ve tazelenmiş bir zihin yapısıyla düşünmenize yardımcı olacaktır, böylece durum üzerinde öz kontrol kazanabilirsiniz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir