Sağlıklı Kalmanın Sırrı “Esneklik”

Esneklik, genel sağlığınız hakkında düşündüğünüzde aklınıza gelen ilk şey olmayabilir, ancak esneklik vücudunuzun genel sağlığını korumak için en önemli unsurlardan biridir.

Haber Merkezi / Basitçe söylemek gerekirse, esneklik kaslarınızın ve eklemlerinizin ne kadar kolay esneyebildiği ve hareket edebildiğiyle ilgilidir. Yüksek bir raftan bir şey almak için uzanmak veya ayakkabınızı bağlamak için eğilmek gibi basit hareketler bile belirli bir esneklik seviyesi gerektirir.

Yaralanmaları önler: Esnek olmanın en büyük faydalarından biri, kas zorlanmaları ve burkulmalar da dahil olmak üzere yaralanma riskini azaltmaktır.

Çalışmalar düzenli esnemenin özellikle yaşlı yetişkinlerde yaralanma riskini önemli ölçüde azaltabileceğini göstermektedir. Esneme, kas – tendon birimlerini (kasın tendonla birleştiği yer) daha esnek hale getirir, bu da kasların aşırı esnemeye direnmesine yardımcı olur ve daha az yaralanmaya yol açar.

Eklem ve kas sağlığını için haftada üç kez düzenli olarak esneme yapmanız önerilir.

Daha iyi denge ve duruş: Tüm gün bir masada oturmanın nasıl sert ve kambur hissettirebileceğini fark ettiniz mi? Esneklik egzersizleri bu konuda yardımcı olabilir. Esneme, uzun vadede daha iyi bir duruş ve denge sağlamanıza yardımcı olur.

Bu, özellikle yaşlandıkça önemlidir çünkü kötü duruş düşmelere ve diğer yaralanmalara yol açabilir.

Performans: İster spor yapın, ister koşuya çıkın, ister sadece çocuklarınızı okula yetişmeye çalışın, esneklik performansınızda büyük fark yaratabilir. Esnek kaslar daha geniş bir hareket aralığına izin verir, bu da güç, hız ve çeviklik gerektiren hareketleri gerçekleştirmeyi kolaylaştırır.

Kas gerginliği ve ağrısı: Çoğumuz zamanımızın büyük bölümünü oturarak geçiriyoruz, bu da, özellikle sırt ve boyunda, kasların gerginleşmesine ve kronik ağrıya yol açabilir. Esneme egzersizleri bu gerginliği va ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.

Sağlıklı kan dolaşımı: Genel sağlığınız için iyi kan akışı dolaşım şarttır ve esneklik egzersizleri bunu iyileştirmeye yardımcı olabilir. Esnediğinizde kaslarınıza giden kan akışını artırırsınız, bu da kaslarınızın daha sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

İyi kan dolaşımı kalbinize de fayda sağlar ve kardiyovasküler hastalık gibi uzun vadeli sağlık sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir