Göbek Yağı Vücudun Her Yerinde Ağrıya Neden Olabilir

Vücudunuzun orta bölgesinde birkaç kilo fazlalık mı taşıyorsunuz? Karın bölgesinde taşıdığınız bu birkaç kilo fazlalık vücudunuzun her yerinde kronik ağrıya neden olabilir.

Haber Merkezi / Yeni bir araştırma, karın bölgesinde oluşan yağ ile kas – iskelet ağrısı arasında bağlantı olduğunu ortaya koydu.

Tasmanya Üniversitesi’nden bilim insanları, karın yağı ile kronik ağrı arasındaki ilişkiyi incelemek için Birleşik Krallık Biyobankası çalışmasına katılan 32 binden fazla katılımcının verilerini analiz etti.

Bilim insanları, gelişmiş MRI görüntüleme tekniklerini kullanarak, iki farklı karın yağı türünü ölçtüler: İç organları çevreleyen viseral yağ dokusu (VAT) ve cildin hemen altında bulunan deri altı yağ dokusu (SAT).

Sonuç, bir kişi karın bölgesinde ne kadar fazla yağ taşıyorsa, vücudunun birden fazla bölgesinde kronik ağrı yaşama olasılığı o kadar yüksek oluyor.

Peki, karın yağı neden ağrıya katkıda bulunuyor?

Araştırmada yer alan bilim insanları birkaç olası nedeni öne sürüyor: Aşırı yağ dokusu, sinirleri hassaslaştırabilen ve vücuttaki ağrı sinyallerini artırabilen iltihaplı bileşikler üretiyor. Ayrıca aşırı yağ dokusu, eklemler ve dokular üzerinde artan mekanik strese neden oluyor.

Araştırma ilk olarak Regional Anesthesia & Pain Medicine dergisinde yayınlandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir