Vinaigrette Soslu Sebze Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Vinaigrette soslu sebze salatası, herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. 

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 50 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
3 su bardağı küp küp doğranmış soyulmuş tatlı patates
2 su bardağı küp küp doğranmış soyulmuş kereviz kökü
2 su bardağı küp küp doğranmış soyulmuş pancar

400 gr haşlanmış cannellini fasulyesi
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı dijon hardalı
2 çay kaşığı bal
½ çay kaşığı tuz

6 su bardağı kıyılmış saplı lahana
1 su bardağı iri kıyılmış ve kavrulmuş ceviz
½ su bardağı ufalanmış keçi peyniri

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Fırını önceden 220 derecede ısıtın; rafları üst üçte bir ve alt üçte bir pozisyona yerleştirin.

Büyük bir kasede 2 yemek kaşığı yağı ve ½ çay kaşığı karabiberi çırpın. 3 su bardağı tatlı patates, 2 su bardağı kereviz kökü, 2 su bardağı pancar ve cannellini fasulyeyi ekleyin; karıştırın ve kaplayın. Karışımı 2 büyük kenarlı fırın tepsisine eşit bir tabaka halinde yayın.

Sebzeler yer yer kahverengileşip fasulyeler çıtır çıtır olana kadar yaklaşık 30 dakika fırında pişirin. Pişirme süresinin yarısında tavaları alt ve üst raflar arasında döndürün. Bu arada, küçük bir kasede 2 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı hardal, 2 tatlı kaşığı bal, ¼ tatlı kaşığı tuz ve kalan 4 yemek kaşığı yağ ile ½ tatlı kaşığı karabiberi birleşene kadar çırpın.

Büyük bir kaseye 6 su bardağı lahana koyun; sirkenin yarısını ekleyin ve lahana parlak yeşil olana ve hacmi yaklaşık yarı yarıya azalıncaya kadar temiz ellerle masaj yapın. Kavrulmuş sebzeleri, 1 su bardağı kavrulmuş cevizi ve kalan ¼ çay kaşığı tuzu ekleyin; karıştırın. Bir servis tabağına aktarın ve kalan sirkeyi gezdirin. Üzerine ½ su bardağı keçi peyniri koyun. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir