Salatalık Ve Edamame İle Pirinç Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Salatalık ve edamame ile pirinç salatası, herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. 

Haber Merkezi / Verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

3 yemek kaşığı kanola yağı
2 çay kaşığı kırmızı köri ezmesi
2 su bardağı pişmiş uzun taneli kahverengi pirinç
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı balık sosu

1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
3 adet salatalık
1 su bardağı kabuklu edamame, haşlanmış

1 küçük arpacık soğanı, incecik doğranmış
1 küçük acı biber, çapraz olarak incecik dilimlenmiş (isteğe bağlı)
1 adet olgun avokado, doğranmış
2 yemek kaşığı iri kıyılmış taze kişniş , ayrıca süslemek için daha fazlası
2 yemek kaşığı taze nane, artı süslemek için biraz daha
2 yemek kaşığı taze fesleğen, artı süslemek için daha fazlası

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Fırını önceden 200 derecede ısıtın, raf üst üçte bir konumunda olsun. Orta boy bir kasede 1 yemek kaşığı yağ ve 2 çay kaşığı kırmızı köri ezmesini çırpın; 2 su bardağı pirinç ekleyin ve iyice kaplanana kadar karıştırın. Geniş kenarlı bir fırın tepsisine eşit bir tabaka halinde yerleştirin. 10 ila 15 dakika çıtır çıtır olana kadar pişirin. Salatanın geri kalanını hazırlarken fırın tepsisinde soğumaya bırakın.

Bu arada büyük bir kasede 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı balık sosu ve şekeri, 2 tatlı kaşığı soya sosu ve 1 tatlı kaşığı zencefili çırpın; kalan 2 yemek kaşığı yağı da çırparak ekleyin.

3 salatalığı bir kesme tahtasına koyun ve bir kağıt havlu veya temiz bir mutfak havlusuyla örtün. Et tokmağı veya ağır bir tencereyle parçalanmaya başlayana kadar ezin; lokma büyüklüğünde parçalara ayırın veya kesin. Salatalıkları edamame, arpacık soğanı ve biberle birlikte sosa ekleyin; karıştırın ve kaplayın. Ara sıra karıştırarak, tatlar birbirine karışana kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.

Salataya avokado, kişniş, nane ve fesleğeni ekleyin; karıştırın. 6 tabağa bölün; çıtır pirinçle süsleyin. İsterseniz daha fazla otla süsleyin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir