Vegan Kinoa Çili, Malzemeleri, Hazırlanışı

Vegan kinoa çili, temel besin maddelerinin bir kombinasyonunu sağlayan sağlıklı ve lezzetli bir tarif. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 45 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 büyük kabak, uzunlamasına dörde bölünmüş ve dilimlenmiş
1 büyük kırmızı soğan, doğranmış
1,5 yemek kaşığı acı biber
1,5 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
500 gr domates konservesi
1 su bardağı üç renkli kinoa
1 su bardağı dondurulmuş mısır tanesi
400 gr haşlanmış siyah fasulye
2 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş, ayrıca süslemek için daha fazlası
2 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Büyük bir tencerede yağı orta ateşte ısıtın. Kabak ve soğanı ekleyin; soğan saydamlaşana ve kabak yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin, yaklaşık 5 dakika. Toz biber ve kimyonu ekleyin; sürekli karıştırarak pişirin, kızarana ve güzel kokana kadar, yaklaşık 1 dakika. Su, tuz, karabiber ve domatesleri ekleyin; kaynatın. Kinoa ekleyin ve ateşi seviyeye düşürün. Kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak 15 ila 20 dakika pişirin.

Mısır ve siyah fasulyeleri ekleyin. Kinoa ve mısır yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dakika, kapağı açık ve ara sıra karıştırarak pişirin. Ateşten alın ve kişniş ve limon suyunu karıştırın. İsteğe göre, ilave kişnişle süsleyin ve vegan cheddar ve yoğurtla servis edin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir