Ahududulu Browni, Malzemeleri, Hazırlanışı

Ahududulu Browni, hem çocuklar hem de yetişkinler için sağlıklı bir tatlı alternatifi olabilir. Hafif ve hoş kokulu bu tatlı herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. 

Haber Merkezi / Yapımı çok kolay olan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 45 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümünde değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

120 ml şekersiz çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı tam buğday unu
¼ su bardağı şekersiz kakao tozu
¼ çay kaşığı tuz
4 adet büyük yumurtanın beyazı
3 adet büyük yumurta
1 1/3 su bardağı esmer şeker

3/4 su bardağı elma püresi
2 yemek kaşığı kanola yağı
1 çay kaşığı vanilya özü
Yarım su bardağı çikolata parçaları
1 ½ su bardağı dondurulmuş ahududu (iri kıyılmış)
Rendelenmiş çikolata
Limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı;

Tüm malzemeleri hazırlayın, başlayalım… Çikolatayı ve tereyağını mikrodalga fırında ya da kaynayan su buharında pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar eritin. Bir kasede unu, kakao tozunu ve tuzu çırpın. Büyük bir karıştırma kabında ise yumurta beyazlarını, yumurtaları ve esmer şekeri kabarana kadar çırpın. Karışımın içine elma püresini, yağı ve vanilyayı ekleyin ve çırpın. Daha sonra erittiğiniz çikolatayı da ekleyin ve tekrar çırpın.

Kek hamuruna çikolata parçalarını ve ahududuları ekleyin ve karıştırın. Kek kalıbını yağlayın ya da tabanına pişirme kağıdı serin, kek hamurunu dökün ve spatula yardımıyla eşit şekilde yayın. Hamuru önceden 175 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 20 – 25 dakika pişirin. Kek dilimlerini rendelenmiş çikolata ve limon kabukları ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir