Tavuk Ve Mantar Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Pek çok salata çeşidi olduğu doğrudur, bu salataların çoğu çok hafif ve yalnızca başlangıç ​​veya garnitür olarak servis edilebilir. Tavuk ve mantar salatası ise hem hafif bir yemek hem de salata olarak servis yapılabilir.

Haber Merkezi / Ortalama 40 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

150 gr tavuk eti
6 – 7 adet mantar
1 yemek kaşığı kızartma yağı
70 gr sert peynir
120 gr konserve ananas
Servis için 2-3 dal taze ot
2 yemek kaşığı mayonez
3 tutam şeker
3 tutam baharat

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Tavuğu (göğüs yapabilirsiniz) tuzlu suda baharatlarla birlikte kaynatın, sonra soğutun, tavuğu küçük parçalara bölüp salata kasesine koyun. Bir konserve açacağı kullanarak bir ananas konservesini açın, küçük küpler halinde kesin, salata kasesine yerleştirin.

Mantarları iyice yıkayın ve gerekirse temizleyin, küçük parçalar halinde kesin. Bir çorba kaşığı kızartma yağını bir tavada ısıtın. Mantarları tavaya koyun ve kısık ateşte 5 dakika karıştırarak kızartın, tuzlayın ve baharat serpin (birkaç tutam öğütülmüş karabiber kullanabilirsiniz), salata kasesine aktarın.

İstediğiniz sert peyniri kullanabilirsiniz. Peyniri kaba veya ince rende üzerine rendeleyin veya küçük küpler halinde kesip salata kasesine ekleyin.

Salatayı hafifçe tuzlayın, baharatlı bir tat için biraz baharat ekleyip ardından mayonez ekleyip karıştırın. Özgün bir sunum için her türlü mutfak formunu kullanabilirsiniz. Bunlardan birini kullanarak salatayı bir tabağa koyun, sıkıştırın ve ardından formu dikkatlice çıkarın. Servis yaparken salatayı taze otlarla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir