21 Günde 15 Kilo Verdiren OMAD Diyeti Nedir, Nasıl Uygulanır?

Günümüz toplumunun en önemli sorunlarından biri de “Obezite”. Bir çok kişi bu sorunla mücadele etmek için diyetten egzersize kadar her yolu deniyorlar ama sorun aynı kalıyor.

Haber Merkezi / Peki, sadece 21 günde en az 10 ila 15 kilo verebileceğinizi ve bunu da sağlıklı bir şekilde yapabileceğinizi söylersek.

OMAD diyeti, aralıklı orucun bir biçimidir. OMAD, ‘Günde Bir Öğün’ anlamına gelir, yani günde yalnızca bir kez yemek yemek. Tekrarlamakta fayda var, bu diyette günde yalnızca bir kez yemek yiyebilirsiniz.

Diyete başlayan kişi, tüm günü için gereken kaloriyi tek bir öğünde tüketir ve kalan 23 saat boyunca oruç tutar, yani hiçbir şey yemez, yiyemez.

OMAD diyeti nasıl uygulanır:

Günde sadece bir kez yiyin: İstediğinizi yemek için gün içinde sadece 1 saatiniz olacak. Bu yüzden öğün zamanınızı akıllıca seçin. Diyete başlayıp başarılı olanların çoğu, akşam saat 6 civarını tercih etmişlerdir.

23 saat oruç: Bu diyette her gün 23 saat oruç tutmanız gerekecek. Oruç sırasında vücudun susuz kalmaması için su içmeyi ihmal etmeyin. Sade suyun yanı sıra detoks suyu da içebilirsiniz.

Oruç tutarken bunları tüketin: Oruç tutarken kalorisiz olan siyah kahve, yeşil çay ve siyah çay gibi içecekleri de tüketebilirsiniz, ancak çok fazla tüketmekten kaçının.

Diyetinize tam tahıllar ekleyin: Oldukça hızlı kilo vermek için diyetinize tam tahıllar eklemeyi ihmal etmeyin. Ayrıca diyetinize baharatlı sebzeler yerine havuç, domates, brokoli, patates, fasulye, bezelye ve mantar gibi yapraklı sebzeleri ekleyin.

Not: OMAD orucu sırasında baş ağrısı veya mide bulantısı gibi belirtiler hissederseniz orucu bırakın ve derhal doktorunuza danışın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir