Çilekli Kurabiye Damlası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Çilekli kurabiye damlası, tattığınız andan itibaren vazgeçilmez tarifleriniz arasında yer alacak olan arkadaşlarınız ve aileniz için hazırlayacağınız partide yemekten sonra servis edebileceğiniz harika bir tercihtir.

Haber Merkezi / Yapımı çok kolay olan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 45 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümünde değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1 adet yumurta
2 yemek kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı (vegan tereyağı kullanabilirsiniz)
Yarım çay kaşığı vanilya özü
Çeyrek su bardağı badem sütü
Çeyrek su bardağı sıfır kalorili pişirme tatlandırıcısı
1 buçuk su bardağı un
Yarım yemek kaşığı kabartma tozu
Çeyrek çay kaşığı tuz
1 su bardağı taze, doğranmış çilek

1-2 çay kaşığı badem sütü

Hazırlanışı;

Tüm malzemeleri hazırlayın, başlayalım… Büyük bir karıştırma kabında yumurtayı, limon suyunu, eritilmiş tereyağını, vanilyayı ve badem sütünü çırpın. Karışımın üzerine tatlandırıcının bir kısmı (kalan kısmı sos için kullanılacak), unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin ve yumuşak bir hamur kıvamına gelinceye kadar kadar bir spatula ile karıştırın, doğranmış çilekleri de ekleyin. Fırın tepsisine pişirme kağıdını yayın. Kıvama gelmiş hamuru, bir kaşık yardımı ile kurabiye damlaları şekli vererek tepsiye yerleştirin. Kurabiyeleri önceden 350 dereceye ısıttığınız fırında 22 dakika pişirin. Kurabiyeler pişerken kremanızı hazırlayın. Badem sütünü ve tatlandırıcıyı akışkan bir kıvama gelene kadar çırpın. (ne kadar çok badem sütü eklerseniz krema o kadar sıvı olur). Sosu, fırından çıkardığınız kurabiyelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra bir kaşık yardımı ile üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir