Yağlı Saç Derisi Ve Saçlar İçin En İyi Doğal Çözümler

Yağlı saç derisi ve saçlardan endişe mi ediyorsunuz? Endişelenmeyin, yağlı saç derisi ve saçlar, birçok kişinin hayatının bir noktasında karşılaştığı yaygın bir sorundur. 

Haber Merkezi / Yağlı saçlarla mücadele etmek için çok sayıda ticari ürün mevcut olsa da, yağlı saç derisi ve saçlar için için doğal çözümleri de tercih edilebilirsiniz.

Fesleğen: Fesleğen yaprağı macunu saç köklerini ve saç derisini temizlemek uygulanabilir. Bu macun yapmak için taze fesleğen yapraklarını kullanabilirsiniz.

Macunu saçınıza ve saç derinize eşit şekilde uygulayın ve bir süre sonra ılık suyla yıkayın. Saçınızı ve saç derinizi fesleğen macunu ile yıkamak, saçınızdaki ve saç derinizdeki yağdan kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Elma Sirkesi: Çok yönlü bir bileşen olan elma sirkesi, yağlı saç derisi ve yağlı saç tedavisinde kullanılabilir.

Elma sirkesini kullanmak için bir ölçü sirkeyi iki ölçü suyla karıştırıp sprey şişesine doldurun, saçlarınızı yıkadıktan sonra eşit şekilde saç derisine ve saçınıza sıkın. Birkaç dakika bekledikten sonra iyice durulayın.

Çay Ağacı Yağı: Çay ağacı yağı, öncelikle antimikrobiyal, iltihap önleyici ve temizleyici özellikleri nedeniyle en bilinen yağlı saç ve yağlı saç derisi doğal çözümlerinden biridir.

Çay ağacı yağı, saç derisinin yağ üretimini düzenlemeye yardımcı olur, saç derisini yatıştırır ve daha sağlıklı görünen saçlara sahip olmanızı sağlar.

Birkaç damla çay ağacı yağını taşıyıcı bir yağ (örneğin Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı) ile karıştırın. Karışımı saç derinize masaj yaparak uygulayın, özellikle saç köklerine odaklanın. 20 – 30 dakika kadar bekleyin, ardından saçınızı iyice yıkayın.

Aloe Vera Jeli: Aloe vera jeli, yağlı saçlar için en sık kullanılan doğal çözümlerinden biridir. Taze aloe vera jelini doğrudan saç derinize ve saçınıza uygulayın. 15 – 20 dakika kadar beklettikten sonra iyice yıkayın.

Yumurta Akı Maskesi: Yumurta akı, saç ve saç derisindeki fazla yağı emme özelliği nedeniyle oldukça popüler doğal yağlı saç ve yağlı saç derisi çözümlerinden biridir.

Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıp köpürene kadar çırpın, saç derinize ve saçınıza nazikçe masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık 20 dakika kadar bekleyin, ardından soğuk suyla durulayın ve ardından her zamanki gibi yıkayın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir