Kötü Adam Monologu Nasıl Yazılır? Üç İpucu
Kötü adam monologu, bir senaryodaki, antagonist, anti – kahraman veya “kötü adam” tarafından yapılan uzun konuşmadır. Monologlar, sahnedeki diğer karakterlere hitap edebilir veya bir karakterin kendi kendine veya izleyiciyle konuşması olabilir.
Haber Merkezi / Monologlar hikaye anlatımında izleyiciye bir karakter veya olay örgüsü hakkında daha fazla ayrıntı vermek gibi belirli bir amaca hizmet eder.
Monologlar, dikkatli kullanıldığında, bir karakterin iç düşüncelerini veya hikayenin arka planını veya hikaye hakkında daha belirli ayrıntılar vermenin harika bir yoludur.
Kötü adam monologları nasıl yazılır?
Monologun amacını tanımlayın: Monologunuzun nasıl işlediğini ve senaryonuzun mimarisine uygun olup olmadığını anlayın.
Monologunuzun yüksek sesle okunmasını dinleyin: Monologunuzu hazırladığınızda, yüksek sesle okuyun ve ardından yüksek sesle okumasını dinleyin. Konuşmanın ne kadar doğal olduğunu değerlendirin ve kendinize kötü adamınızın bu monologu konuşup konuşmayacağını sorun.
Kötü adamınıza gerçeği aşılayın: Karakteriniz kurgusal olsa da, gerçekliğe dayandırın. Kötü adamların üç boyutlu kişilikleri olmalıdır.
Farklı biçimlerle oynayın: Kötü adam monologları birçok farklı türde gelir. Hikayenin kökeni (bir karakterin neden böyle davrandığını açıkladığı), şiddet (kötü adamın uygulayacağını şiddeti söylediği) ve sempati (kötü adamın yanlışlarından dolayı pişmanlık duyduğunu ifade ettiği) vardır.
Monologunuzu gözden geçirin: Monologunuzu taslak haline getirip dinledikten sonra, uygun gördüğünüz şekilde yeniden düzenleyin.
Kötü adam monologları yazmak için 3 ipucu:
Kahramanınızın özelliklerini veya konuşma kalıplarını karşılayın: Kahramanınız neşeli ve hızlı konuşuyorsa, kötü adamınıza karanlık, ölçülü bir ritim verin. Kötü adamlar, ana karakterlerinizin engelleyici karakterleri olabilir ve monologlar bu karşıtlığı gösterebilir.
Kötü adam monologunuzu anlatının sonuna doğru konumlandırın: Bazı hikayelerde, ancak hepsinde değil, kötü adam yardımcı karakterdir, kahraman değildir. Bu nedenle, izleyicilere veya okuyuculara karakteri tanımaları için zaman vermelisiniz.
Ancak bir noktadan sonra ve genellikle son yüzleşme sırasında, kötü adamınız izleyicilerin fikrini değiştirmek veya karakter hakkındaki fikirlerini doğrulama anı elde etmelidir.
Kötü karakterinize bir slogan vermeyi deneyin: Kötü karakterinizin bir sloganı varsa, bunu başlangıçta, yükselen harekette ve doruk noktasında söylemesine izin verin.