Hamilelikte Karşılaşılan En Yaygın Beş Cilt Sorunu

Hamilelik sırasında oluşan çoğu cilt rahatsızlığı, doğum sonrası kendiliğinden düzelir veya yalnızca semptomatik tedavi gerektirebilir. Hamilelikte görülen cilt rahatsızlıkları, genellikle üç kategori de değerlendirilmekte: Hormonla ilişkili, önceden var olan ve hamileliğe özgü. 

Haber Merkezi / Çatlak izleri, akne, melazma, kuru cilt ve hassas cilt gibi hamilelik sırasında yaşanabilecek beş cilt sorunu:

Çatlak izleri: Çatlak izleri, hamilelik sırasında büyüyen bebeğe uyum sağlayan cildin gerilmesiyle oluşan yaygın bir sorundur. Genellikle karın, göğüsler, kalçalar ve uyluklarda görülürler. Bu sorun zamanla kaybolsa da, cildi kakao yağı veya hyaluronik asit içeren ürünlerle nemlendirmek, görünümlerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Melazma (Kloazma): Melazma, yüzde, özellikle alında, yanaklarda ve üst dudakta koyu, benekli lekelere neden olur. Bu durum hormonal değişiklikler ve artan güneş hassasiyeti tarafından tetiklenir. Güneş kremi kullanmak ve aşırı güneşe maruz kalmaktan kaçınmak melazmayı önlemeye yardımcı olabilir.

Sivilce: Hamilelik sırasında hormonal değişiklikler akne sorununa yol açabilir. Artan yağ üretimi ve tıkalı gözenekler bu soruna katkıda bulunur. Komedojenik olmayan ürünlerle nazik bir cilt bakımı rutini sürdürmek akneyi yönetmeye yardımcı olabilir.

Kaşıntılı cilt: Cilt gerildikçe, özellikle karın ve göğüslerin çevresinde kaşıntı olabilir. Bu kaşıntı, genellikle cildin gerilmesi ve kuruluğundan kaynaklanır. Düzenli nemlendirme ve hipoalerjenik losyonlar kullanmak rahatlama sağlayabilir. Kaşıntı şiddetliyse bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.

Hamilelik parıltısı: Endişe verici olmasa da birçok kadın “hamilelik ışıltısı” olarak adlandırılan şeyi deneyimliyor. Artan kan akışı ve hormonal değişiklikler parlak bir cilt görünümüne yol açabilir. Nazik bir temizleme rutini ve nemli kalmak bu doğal ışıltıyı korumaya yardımcı olabilir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir