Özcan Türe Kimdir? Hayatı, Albümleri

4 Eylül 1973 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Özcan Türe, aslen Erzurum Aşkale’lidir. Özcan Türe, 1989 yılında babasının kendisine aldığı bağlama ile birlikte amatör olarak müzik yapmaya başladı.

1990’lı yılların ortalarından itibaren profesyonel olarak müzikle ilgilenmeye başlayan Özcan Türe, çeşitli mekanlarda sahne aldı ve albüm çalışmalarına katıldı. 1990’lı yılların sonunda çeşitli sanatçılar ile çalışan Özcan Türe, 2002 yılında İsmail Özden ve Erensoy Akkaya ile birlikte “Gönül Ezgilerimiz 3” adlı albümü çıkardı. Bu albüm ile birlikte Özcan Türe’nin profesyonel müzik kariyeri de başladı.

2005 yılında çıkardığı ilk solo albümü “Sürgün Sevdam” ile birlikte asıl çıkışını yapan Özcan Türe, kariyerinin en önemli albümlerinden birisi olan bu albümde “Sürgün Sevdam”, “Senin İçin” ve “Neler Gördüm” adlı parçalar yayınlandı.

Albümden sonra sıkça sahne almaya ve radyo ile televizyon programlarına katılmaya başlayan Özcan Türe, 2008 yılında Derde Bakın adlı ikinci albümünü yayınladı. “Bana mı Düştü”, “Tükendim”, “Çektiğim”, “Derde Bakın” ve “Yüreğimin Başı” parçaları albümün ön plana çıkan parçaları oldu.

Özcan Türe, 2010’lu yıllarda Kül Eyledin (2012) ve Sevdakar (2016) albümlerini yayınladı. Albümlerinde Arif Sağ, Davut Sulari, Âşık Reyhani, Ali Ekber Çiçek ve Muhlis Akarsu gibi sanatçıların eserlerine yer verdi. Özcan Türe, Erdal Erzincan, Kıvırcık Ali, Sevcan Orhan ve Türkü Çevik gibi isimlerle çalıştı.

Özcan Türe’nin albümleri: Gönül Ezgilerimiz 3 (İsmail Özden ve Erensoy Akkaya ile birlikte), Sürgün Sevdam, Derde Bakın, Kül Eyledin, Sevdakar.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir