Onur Şan Kimdir? Hayatı, Albümleri

24 Temmuz 1981 yılında Sivas’ta dünyaya gelen Onur Şan, liseyi Üsküdar Halide Edip Adıvar Lisesinde okudu. Onur Şan, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Konservatuvar Şan bölümünü tamamladı.

Müzik yaşantısına, 8 yaşında bağlama çalmayı öğrenerek başlayan Onur Şan, Milliyet Gazetesi’nin düzenlemiş olduğu Liseler Arası THM Ses yarışmasında gösterdiği performansıyla birinci oldu. Onur Şan, TRT’nin düzenlediği yarışmada İstanbul bölge birincisi, ardından Türkiye ikincisi seçildi.

TRT’nin düzenlemiş olduğu sınavı kazanarak, “Türk Halk Müziği Sanatçısı” olmaya hak kazanan Onur Şan, 2000 – 2002 yılları arasında TRT İstanbul Radyosunda akitli THM ses sanatçısı olarak görev aldı. Bunun yanı sıra 1998 yılında İtalya ve Fransa’da düzenlenen folklor festivaline katılan Onur Şan, Türk halk müziği kültürünü ve sanatını yurt dışında da başarı ile temsil etti.

“Yolcular Türkü Nağme” adlı grup albümü ile türkü severlerle ilk buluşmasını gerçekleştiren, ardından “Aşkın Mavisi” ve son olarak da “Dağlarına Kar Olurum Yar” adlı albümüyle, müzik yaşamına devam eden Onur Şan, TRT’de yayımlanan “Halkalı Şeker” ve “Anadolu’nun Sesi” programını sundu.

Ayrıca yine TRT’de yayımlanan, 28 bölümlük “Zeytin Dalı” adlı dizide rol alan Onur Şan, ikinci oyunculuk deneyimini, Kanal D’de yayımlanan, “Yaşanmış Şehir Hikayeleri” adlı dizideki rolüyle yaşadı.

Pana Film’in “Ayrılık” dizisinde bir gaziyi canlandıran Onur Şan, ardından en bilinen rolü ve dizisi olan Akasya Durağı adlı dizide taksi şoförü Seyit karakterini canlandırdı. Onur Şan,oyunculuk kariyerinde son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde oynadı.

Onur Şan’ın albümleri: Aşkın Mavisi, Dağlarına Kar Olurum Yar, Hata Benim, Felek, Göresim Var, Yeni Cami Avlusunda, Gardaş, Döktür Muazzez, Hadi Ben Kaçtım, Şu Benim Divane Gönlüm, Yüce Dağ Başına Yağan Kar İdim, Badı Saba Selam Söyle O Yare, Ayrılık Dediğin, Meşelidir Engin Dağlar Meşeli.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir