Mahmut Tuncer Kimdir? Hayatı, Albümleri

5 Mayıs 1961 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelen Mahmut Tuncer, Malatya’dan Şanlıurfa’ya göç etmiş Türkmen kökenli bir ailenin çocuğudur. Mahmut Tuncer Karakeçili Aşireti’dendir.

Mahmut Tuncer, İzzet Altınmeşe, Bedia Akartürk ve Selahattin Alpay’ın da aralarında bulunduğu ünlü isimlerin menajerliğini yapan Mehmet Ali Yanıkoğlu tarafından keşfedildi. Ankara’dan Şanlıurfa’ya gelen Yanıkoğlu, Tuncer’e “Seni sanatçı yapmaya geldim” dedi ve onu Ankara’ya götürdü.

O yıllarda pavyonda çalışmaya başlayan Tuncer’in hayatının bir diğer dönüm noktası Belkıs Akkale oldu. Akkale, Tuncer’e halk müziğinin ne olduğunu öğretti. Tuncer, 1979’da TRT Radyosu’nun sınavını kazanarak birinci olmuş ve müzik kariyerinde hızlı yükselişini sürdürdü.

1980 yılında “Uyandım Sabah ile” adlı ilk albümünü çıkardı. Gelen süreç ile birlikte hemen hemen her yıl bir albüm çıkarmaya başladı.

Mahmut Tuncer’in albümleri: Yeter, Yar Yüreğim Yar, Sevdim Seni, Sen Ağlama, Hediye, Nazlana Nazlana, Muhtar Emmi, Milcano, Meleğim, Maşallah (Uzelli Stereo), Kalbimde Sen, Kaderim Ağlıyor, Cenderme, Hasretim, Hıyriye, Hediye, Bileydim, Bu Nasıl Sevda, Ankara, Mahmut Tuncer, Zalim Orta Dünya, Lo by Mahmut Tuncer.

Mahmut Tuncer’in rol aldığı filmler: Milcan, Ağlayan Gülmedi Mi?, Can Kurban, Feryat, İkimiz De Sevdik, Uç Güzel Güvercinim, Gizli Yara, Sensiz Yaşayamam, Garip, Kader Böyle İstedi, Sevda, Veda Türküsü, Muhteşem Urfalı, Vahşiler, Yabancı, Yeter, Mutsuzlar,

Tel Örgü, Üç Kağıtçılar, Umutlara Güneş Doğsun, Yeşil Deniz, Sinyalciler, Hep Yek 3, Gönül Dağı, Bakkal Amca: Mahmut Tuncer.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir