İYİ Parti’nin Milletvekili Sayısı 35’e Düştü

İYİ Parti Milletvekili Seyithan İzsiz, “Sözümün, tavrımın ve ilkelerimin partiyle artık bağdaşmadığını üzüntüyle ifade etmek isterim” sözleriyle partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Haber Merkezi / Seyithan İzsiz’in istifası ile İYİ Parti’nin milletvekili sayısı 35’e düştü.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlere “hür ve müstakil” giren ve seçimlerde büyük bir hezimet yaşayan İYİ Parti’de İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, sosyal medya hesabı üzerinden partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Seyithan İzsiz, paylaşımında “Sözümün, tavrımın ve ilkelerimin partiyle artık bağdaşmadığını üzüntüyle ifade etmek isterim. Bu itibarla İYİ Parti’yle olan siyasi birlikteliğimi nihayete erdirdiğimi, istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadesini kullandı.

2023 yılında yapılan Genel seçimde TBMM’de 43 milletvekilliği kazanan İyi Parti, İzsiz’in istifası ile 35’e düştü. Seçimlerden bu yana İyi Parti’den istifa eden milletvekillerin Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ve Aykut Kaya CHP’ye; Nebi Hatipoğlu da AK Parti’ye geçti. İstifacılardan Adnan Beker, Bilal Bilici, Ümit Dikbayır (İhraç), Salim Ensarioğlu, Yüksel Arslan bağımsız kalmayı tercih etti.

Seyithan İzsiz Kimdir?

1976 yılında Van’ın Çatak ilçesinde dünyaya gelen Seyithan İzsiz, eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Seyithan İzsiz, yüksek lisansını İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde yaptı.

Seyithan İzsiz, Van Federasyonu Başkanlığı, Beylikdüzü Gönüllüleri Vakfı Kurucu Başkanı ve İstanbul Doğu-Güneydoğu Üst Çatı Platformu kurucu üyeliği vazifelerinde bulundu. Seyithan İzsiz, ayrıca iki dönem İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeliği ve Komite Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

2014 yılında Beylikdüzü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, 2018 yılında Milletvekili Aday Adaylığı, 2019 yılında Esenyurt Belediye Başkan Aday Adaylığı olan Seyithan İzsiz, 28. dönem İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili oldu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir