Kazım Koyuncu Kimdir? Hayatı, Albümleri

7 Kasım 1971 yılında Artvin’in Hopa ilçesinde dünyaya gelen Kazım Koyuncu, 25 Haziran 2005 yılında testis kanserinin akciğerlerine yayılması sonucu İstanbul Şişli’de hayatını kaybetti.

Çok küçük yaşlarda müzikle tanışan  ilk olarak amatör rock müzik yapmaya başladı. Kazım Koyuncu, 1990’lı yılların başında arkadaşları ile çeşitli yerlerde küçük çaplı konserler vermeye başladı. 1994 yılında Laz müziğini rock müziği ile birleştirerek kendi tarzını yaratan Kazım Koyuncu, aynı yıl arkadaşları ile birlikte Zuğaşi Berepe adında bir grup kurma kararı aldı.

1995 yılında Va Mişkunan adlı ilk albümlerini yayımlayan Zuğaşi Berepe, olumlu tepkiler aldı. Grup, 1998 yılında ikinci albümleri İgzas’ı çıkardı ve albüm ilk albüme göre daha çok ses getirdi. Zuğaşi Berepe, bu albümden sonra dağıldı.

2001 yılında, Viya! adlı ilk solo albümünü yayımlayan Kazım Koyuncu, 2002 yılında Gökhan Birben ile birlikte Gülbeyaz adlı televizyon dizisinin müziklerini yapmaya başladı. Koyuncu, aynı zamanda dizinin bazı bölümlerinde oynadı. 2003 yılında ikinci solo albümünün kayıtlarına başlayan sanatçı, 2004 yılında Hayde adlı ikinci albümünü çıkardı. Hayde, yılın en çok satan albümlerinden birisi oldu.

Kazım Koyuncu’nun albümleri: Zuğaşi Berepe ile Va Mişkunan, İgzas. Grup Dinmeyen ile Sisler Bulvarı. Viya!, Hayde, Dünyada Bir Yerdeyim.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir