Azer Bülbül Kimdir? Hayatı, Albümleri

1 Şubat 1967 yılında Kars’ın Arpaçay ilçesinde dünyaya gelen Azer Bülbül, 6 Ocak 2012 yılında Antalya’da hayatını kaybetti. Asıl adı Subutay Kesgin olan Azer Bülbül’ün naaşı Hadımköy Gülbahçe Mezarlığı’na defnedildi.

Küçük yaşlardan itibaren halk ozanı Güney Yıldız’dan müzik dersleri aldı. Ailesiyle birlikte Almanya’ya taşındıktan sonra düğün salonlarında şarkı söylerken ünlü sanatçı Yıldız Tezcan tarafından keşfedildi ve “Azer Bülbül” adını aldı.

1995 yılında çıkardığı “Ben Babayım” albümü, Azer Bülbül’ün çıkışını sağladı ve popülerliğini doruğa çıkardı. Bu albümde yer alan şarkılar büyük ilgi gördü ve albüm MÜYAP verilerine göre 1.4 milyon adet sattı. Arabesk müzik camiasında “Baba” ve titrek sesi nedeniyle “Titrek Kral” lakaplarıyla anıldı. Kariyeri boyunca birçok başarılı albüm ve şarkıya imza atan Azer Bülbül, şöhretini Türkiye sınırlarını aşarak geniş kitlelere duyurdu.

Ancak, müzik kariyerinin yanı sıra özel hayatında da zorluklarla karşılaştı. 1999 yılında asker kaçağı olmakla suçlandı ve askerliğini 2000 yılında tamamladıktan sonra uyuşturucu kullanımıyla gündeme geldi. Kokain kullanımı nedeniyle 10 ay hapis cezasına çarptırıldı ve üç yıl boyunca uyuşturucu tedavisi gördü. Ancak, tedavi sürecinde müzik kariyerine ara vermedi ve birçok albüm çıkardı.

2007 yılında çıkardığı “Kalemin Kırıldı” albümü ve sonraki çalışmalarıyla hayranlarını mest etmeye devam etti. 2011 yılında son albümü olan “Duygularım”ı yayınladı. Azer Bülbül, zorluklarla dolu bir yaşamın ardından müzik kariyerindeki başarısını sürdürdü ve Türk halkının sevgisini kazandı. Peki, Azer Bülbül nerede öldü, Azer Bülbül ne zaman öldü?

Azer Bülbül’ün albümleri: Garip Yolcu, Esmerin Adı Oya, Yalan Olur (Yoruldum), Güzel / Kız Necla, Fırat (Yürüyorum), Ben Sana Vurgunum, Bir Yudum Su, Dağlara Yolculuk / İnsanlar, Ben Babayım / Dokunmayın Çok Fenayım, Yine Düştün Aklıma Yar / Yaban Eller (düet) Müslüm Gürses, Eline Düştüm (düet) Müslüm Gürses,

Arabesk’te Doğudan Esintiler (düet) Seyfi Doğanay, Ağıt – Vasiyet / Benim Hiçbir Şeyim Yok, Hayatımın Şarkıları, Zordayım / Canım Yanıyor, Kör Kurşun / Sana Yalan Gelebilir, Dünden Bugüne, Bana Düştü / Neden Dedo, Yalan Sevgiler, Başımda Bela Var / Yarınsızım Ben, Azer Bülbül 2004 (Ateş Düştüğü Yeri Yakar), Seçmeler, Üzülmedim Ki, Kalemin Kırıldı, Duygularım,

Azer Bülbül’ün teklileri: Ne Ağlar Ne Gülersin (Erken Gördüm Hayatı), Yine Düştün Aklıma Yar / Sensiz Olmuyor, Ceylanım

Azer Bülbül’ün yer aldığı filmler: Seninki Kaç Para, Vefa Borcu, Arkadaş, Rus Gelin, Bedel, Mavi Mavi Masmavi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir