Bedia Akartürk Kimdir? Hayatı, Albümleri

4 Şubat 1941 yılında İzmir’in Ödemiş ilçesinde dünyaya gelen Bedia Akartürk, sanat hayatına yine doğup büyüdüğü ilçede başladı. Bedia Akartürk, daha sonra yaşını büyüterek İzmir Radyosu’nda çalışmaya başladı.

Bedia Akartürk, 9 yıl İzmir Radyosu’nda edindiği birçok tecrübenin ardından Ankara Radyosu’nda geçti. Sanatçı sanat hayatını Ankara Radyosu’nda devam ettirdi ve yine Ankara Radyosu’ndan emekli oldu. Bedia Akartürk, özellikle o dönemde herkese nasip olmayan Paris Olympia’da muhteşem bir konser veren sanatçı Türkiye’yi en güzel şekilde temsil etti.

Sanat hayatında 6 sinema filmi ve sayısız birçok albüme imza atan Bedia Akartürk, Edirne’den Kars’a kadar tüm Türkiye’nin sevgilisi oldu ve 7 ilde Fahri Hemşehrilik unvanına layık görüldü. Bedia Akartürk, sanat yaşamı boyunca albüm çalışmalarına ve yurt içi, yurt dışı konserlerine aktif olarak aralıksız devam etti ve hala devam etmektedir.

Bedia Akartürk’ün albümleri: Anadolu Türküleri, Anam Ağlar, Aşka Yemin, Bayramdan Bayrama, Bedia Akartürk, Denize Dalayım Mı, Derdimi Dermana Gezdim, Folklör Kraliçesi, Gitme Bülbül, Gülende, Kervan (Ey Sevdiğim), Konyalım Yürü, Konya Bülbülü 1, Konya Bülbülü 2, Kullar Olam, Neyleyim Neyleyim, Özür Diliyorum Senden, Ödemiş Türküleri, Sıla Hasreti, Yumurtanın Kulpu Yok, Zühtü.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir