Zeynep Değirmencioğlu Kimdir? Hayatı, Filmleri

12 Eylül 1954 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Zeynep Değirmencioğlu, henüz iki yaşındayken “Papatya” filmiyle sinemaya giriş yaptı. Zeynep Değirmencioğlu, daha sonra “Duvaklı Göl”, “Funda” gibi filmlerde, çocuk yıldız olarak göründü.

Zeynep Değirmencioğlu, esas ününü 1960’ta “Ayşecik” filmleri ile yaptı. “Ayşecik”, Türk sinemasında bir çığır açtı. Zeynep Değirmencioğlu, bundan sonra kendi adından çok bu isimle anıldı.

Zeynep Değirmencioğlu’nun filmleri yurt içinde olduğu kadar, özellikle komşu ülkelerde de aynı ilgiyi gördü. Çeşitli kuruluşların armağanlarını kazanan Değirmencioğlu, senaryo yazarı Hamdi Değirmencioğlu’nun kızı, kendisi gibi çocuk yaşta Yeşilçam filmlerinde rol almış olan ve Ömercik adı ile ünlenen Ömer Dönmez’in kuzenidir.

Sonraki yıllarda genç kız rollerine çıkarak Yeşilçam’daki ününü sürdürmeye devam eden Zeynep Değirmencioğlu, 1974 yılında rol aldığı Macera Yolu filminin ardından sinemayı bıraktı.

Zeynep Değirmencioğlu’nun rol aldığı filmlerden bazıları: Papatya, Ölümden De Acı, Funda, Duvaklı Göl, Ömrüm Böyle Geçti, Ayşecik Şeytan Çekici, Ayşecik, Altın Kalpler, Ayşecik Yavru Melek, Ayşecik Ateş Parçası, Ayşecik Fakir Prenses, Ayşecik Canımın İçi, Öksüz Kız, Ayşecik Cimcime Hanım, Ayşecik Çıtı Pıtı Kız, Ayşecik Boş Beşik,

İki Yavrucak, Sokak Kızı, Çalıkuşu, Zehirli Çiçek, Merhamet, Ayşecik Canım Annem, Yüzbaşının Kızı, Yuvana Dön Baba, Ayşecik Yuvanın Bekçileri, Sevgili Babam, Ayşecik’le Ömercik, Fakir Kızın Romanı, Yavrum, Ayşecik Sana Tapıyorum, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler, Ayşecik ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesinde, Hayat Sevince Güzel,

Ayşecik Bahar Çiçeği, Sinderella Kül Kedisi, Hayat mı Bu, Gelinlik Kızlar, İlk Aşk, Anneler Günü, Öksüzler, Özleyiş, Kara Sevda, Yayla Kızı, Macera Yolu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir