Jambonlu Peynirli Kiş, Malzemeleri, Hazırlanışı

Jambonlu peynirli kiş, hakkında kesin olan bir şey varsa, o da baş döndürücü olması. Jambonlu peynirli kiş, masaya geldiği zaman herkesin fotoğraf çekmek için telefonlarını çıkarmasına neden olacak.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 40 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1 yaprak kalın yufka
150 gram jambon
200 gram rendelenmiş peynir
200 gram krema
3 yumurta
Tuz ve karabiber
Hindistan cevizi

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… İlk önce fırını 200 derecede ısıtın. Ardından, kalın yufkayı yuvarlak olan fırın kalıbına yerleştirin, pişme sırasında kabarmaması için yufkayı çatalla delin. Ondan sonra üzerini pişirme kağıdı ile kaplayın, üzerine bir avuç dolusu bakliyat koyun ve kalıbı fırına verip 15 dakika kadar pişirin.

Bu sırada iç harcını hazırlayın. İlk önce yumurtaları bir kapta güzelce çırpın, küçük parçalar veya küpler halinde kesilmiş jambonu, ardından rendelenmiş peyniri ve kremayı ekleyin, iyice karıştırın. Ardından tuzu ve karabiberi serpin ve bir tutam hindistan cevizi ekledikten sonra iyice karıştırın.

Kalıbı fırından çıkarın, bakliyatları ve pişirme kağıdını çıkarın. Hazırladığınız karışımı kalıba doldurup tekrar fırına koyun ve yaklaşık 20 dakika daha pişirin. Jambonlu peynirli kişiniz hazır. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir