Galatasaray, Olimpiu Vasile Morutan’ı Kadrosuna Kattı

Galatasaray, Olimpiu Vasile Moruţan ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninin ardından açıklamada bulunan Morutan, “Türkiye’nin en büyük kulübüne geldiğim için çok mutluyum. Galatasaray’ın geçmişini, tarihini ve hangi büyük oyuncuların burada oynadığını çok yakından biliyorum. Taraftarımıza da söz veriyorum en yüksek seviyede mücadele edip, elimden gelenin en iyisini ortaya koyacağım” dedi.

Haber Merkezi / Galatasaray, Olimpiu Vasile Morutan transferi konusunda 5 yıllık anlaşmaya varıldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Galatasaray’dan KAP’a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

“25.04.1999 doğum tarihli Profesyonel Futbolcu Olimpiu Vasile Morutan’ın transferi konusunda FCSB ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski Kulübüne 3.500.000 Euro tutarında transfer bedeli ödenecektir. Transfer bedeli ödemesi üç yıla yayılmış bir ödeme planı doğrultusunda gerçekleştirilecektir. Futbolcuyla 2021-2022 sezonundan başlamak üzere 5 yıllık anlaşma imzalanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Galatasaray ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Morutan, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleşen imza töreninin ardından kulübün televizyonuna yaptığı açıklamada, “Bu sıcak karşılama beni çok mutlu etti. Türkiye’nin en büyük kulübüne geldiğim için çok mutluyum. Galatasaray’ın geçmişini, tarihini ve hangi büyük oyuncuların burada oynadığını çok yakından biliyorum. Taraftarımıza da söz veriyorum en yüksek seviyede mücadele edip, elimden gelenin en iyisini ortaya koyacağım. Galatasaray taraftarını yakından tanıyorum ve biliyorum. 50.000 ateşli taraftar önünde oynamak için de sabırsızlanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Olimpiu Vasile Morutan kimdir?

25 Nisan 1999 yılında Romanya’nın Cluj-Napoca şehrinde dünyaya gelen Olimpiu Vasile Morutan, futbol yaşantısına Universitatea Cluj altyapısında başladı. 2015 yılında henüz 16 yaşındayken A Takım kadrosuna dahil edilen Morutan, burada 5 resmi maçta 1 gol, 1 asistle oynadı.

Ağustos 2016’da bedelsiz olarak Botosani’ye transfer olan genç yıldız, burada geçirdiği 2 yılda 59 maça çıktı ve 2 gol, 5 asistle skora katkı sağladı. Genç yaşına rağmen sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Rumen oyuncu, 2018 yılında 700 bin Euro bonservis karşılığında Steaua kulübüne imza attı.

Romanya’da ‘Yeni Hagi’ olarak lanse edilen sol ayaklı oyuncu, FCSB’de çıktığı 104 resmi maçta 14 gol atarken 30 da asist yaptı. Asıl mevkisi on numara pozisyonu olan Rumen oyuncu, merkez orta saha ve sağ kanat gibi pozisyonlarda da oynayabiliyor.

Romanya Milli Takım formasını U-17 ve U-19 yaş gruplarında giyen Morutan, Haziran 2021’deki UEFA Uluslar Ligi müsabakaları için Romanya A Milli Takım kadrosuna dahil edilmişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir