Yeni bir sen yaratmak!

Yaratıcı görselleştirme, belirli amaçlara ulaşmak için yaratılan zihinsel imgelerle birlikte olumlu düşünme pratiğidir. Yaratıcı görselleştirme, madde yerine zihinden bahseder. Bu sabit bir “siz” olmadığını öğretir. Zihinsel egzersizlerle sadece nöronlar oluşturmak ve yeni sinapslar oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda tekrarlayan düşünceler ve görselleştirmelerle de olduğunuzu düşündüğünüz kişi olursunuz.

Haber Merkezi / Yaratıcı görselleştirmenin, taze beyin hücreleri, nöronlar ve sinapslar veya nöronlar arasında bağlantılar oluşturarak beynin belirli kısımlarını güçlendirdiğini kanıtlandı.

Yaratıcı görselleştirme, madde yerine zihinden bahseder. Bu sabit bir “siz” olmadığını öğretir. Zihinsel egzersizlerle sadece nöronlar oluşturmak ve yeni sinapslar oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda tekrarlayan düşünceler ve görselleştirmelerle de olduğunuzu düşündüğünüz kişi olursunuz.

Son 25 yılda ortaya konan bilimsel kanıtlar aynı sonuca varıyor. Bilim insanları, obsesif kompulsif bozukluk (OKB) ve depresyon gibi inatçı zihinsel bozuklukların yaratıcı görselleştirme yardımıyla tedavi edilebileceğini kanıtlıyor.

1990’ların başında, UCLA’dan Jeffrey Schwartz ve Massachusetts Üniversitesi’nden Jon Kabat-Zinn, OKB ve depresif hastalar üzerinde bu yonde deneyler yaptı ve olumlu sonuçlar aldı.

Gönüllülere, düşüncelerine fiziksel olarak cevap vermeden film izleyenler gibi zihinsel durumlarına basitçe tanık olmaları ve objektif olarak gözlemlemeleri öğretildi.

Birbirini izleyen denemelerden sonra, gönüllüler obsesif ve depresif düşüncelerini nesnel gerçeklikten ziyade beyinlerinin rastgele yanlış yönlendirmeleri olarak görmeyi öğrendiler.

Olumsuz düşüncelere tepki vermeden dikkatli ve nesnel bir şekilde tanıklık ederek, her iki gönüllü grubu da önemli ve uzun süreli gelişme gösterdi.

Yaratıcı görselleştirme nedir?

Yaratıcı görselleştirme, belirli amaçlara ulaşmak için yaratılan zihinsel imgelerle birlikte olumlu düşünme pratiğidir.

Yaratıcı görselleştirmenin önemini vurgulayan birçok kitap ve program vardır. Bunlardan bazıları gerçekçi olmayan sonuçlar vaat ediyor gibi görünüyor ve insanların olumlu sonuçları gören odaklanmış meditasyon yoluyla yaşamlarının büyük kısımlarını doğrudan etkileyebileceklerini öne sürüyorlar.

Genel olarak olumlu bir tutumun sonucu ve insanların algı şeklini etkileyebileceğini söylemek psikolojik olarak mantıklı olsa da, görselleştirmenin her zaman bir fark yarattığı tam olarak açık değildir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir