Uyuşturucu kartelinden polis konvoyuna saldırı: 13 ölü

Meksika’da bir polis konvoyunun silahlı kişiler tarafından pusuya düşürüldüğünü ve 13 kolluk kuvvetinin öldürüldüğü açıklandı. Yetkililer, saldırıyı gerçekleştirenlerin uyuşturucu kartelinden olduğunu işaret ettiler.

Haber Merkezi / Meksika’nın Coatepec Harinas kentinde bir polis konvoyunun silahlı kişiler tarafından pusuya düşürüldüğü ve 8’i polis 13 kişinin hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandığı açıklandı. Yetkililer saldırıyı gerçekleştirenlerin uyuşturucu kartelinden olduğunu işaret ettiler

Meksika Eyaleti Güvenlik Bakanı Rodrigo Martinez-Celis, olay sonrası yaptığı açıklamada, “Polis konvoyu, bölgede faaliyet gösteren suç gruplarıyla savaşmak için bölgede devriye geziyordu” dedi.

Martinez Celis, açıklamasının devamında, güvenlik güçlerinin saldırganları yakalamak için bölgeyi karadan ve havadan katilleri aradıklarını söyledi.

Beş savcılık müfettişi ve sekiz eyalet polisinin öldürüldüğü saldırı, Ekim 2019’dan bu yana ülkede polise yönelik en ölümcül saldırı oldu.

Saldırının meydana geldiği Coatepec Harinas’da birkaç uyuşturucu karteli faaliyet gösteriyor, ancak saldırıyı hangi kartelin yaptığına dair her hangi bir açıklama yapılmadı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir