Osmaniye: Masal Parkı

Masal Parkı: Osmaniye’nin Merkez İlçesi, Adnan Menderes Mahallesi, Musa Şahin Bulvarı üzerinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanmaktadır.

Bulunduğu bölgede, ekonomi ve turizmine büyük katkı sağlayan Osmaniye Masal Parkı 35 dönümlük arazide 19 farklı konseptin yer aldığı Türkiye bölge ve coğrafyasından yola çıkarak özel olarak tasarlanmış benzersiz bir tema parktır.

Türkiye’nin farklı coğrafi bölgelerinin önde gelen doğal güzelliklerine yer veren; Akdeniz’den Manavgat Şelalesi, İç Anadolu’dan Peri Bacaları, Doğu’dan Ağrı Dağı, Ege’den İzmir Saat Kulesi, Marmara’dan ise İstanbul Silüeti ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Truva Atı ve daha birçok tematik eserin benzerlerinin sergilendiği parkta, Türkiye’nin çevresindeki denizleri ve gölleri temsil edecek şekilde havuzlar da yer almaktadır.

2018 yılında kapılarını açan Masal Park hem çocuklar hem de yetişkinler için birbirinden farklı eğlence opsiyonu sunmaktadır. Masal Parkın 8 dönümü bina ve havuzlardan oluşuyor ve park içerisinde değişik etkinlik ve organizasyonlar için alternatifler de mevcuttur. Türk masal, hikâye ve tarihsel kişiliklerinin heykellerinin bulunduğu parkta; Nasrettin Hoca, Evliya Çelebi, Barbaros Hayrettin gibi karakterler eşliğinde eğlenceye doymak mümkündür.

Beraberinde, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinin adı verilmiş ve teması bu bölgelere has dokunmuş eğlence noktaları bulunmaktadır. Van Gölü Canavarı Temalı Hız treni, Kütahya fincan temalı oyun grubu, Uludağ Tırmanış ve Nuh’un Gemisi temalı Gondol, Galata Kulesi Temalı, Düşüş Kulesi, eğlence ve keyif veren yerler arasındadır.

Osmaniye Masal Parkı eğitime de dolaylı olarak katkıda bulunmaktadır. Park çocukların ve gençlerin gelişimine destek veren, eğlencenin yanında onların görsel öğrenme yetilerine kaynak sunan görsellikler içermektedir. Bu sebeple okullar öğrencilerini eğlenmek ve aynı zamanda öğrenmek için parka getirmektedirler. Sosyal sorumluluk çalışmalarına da önem veren işletme, tüm şehit çocuklarına ücretsiz hizmet vermektedir. Ayrıca tesis şehit yakınlarına, gazi ve gazi yakınlarına ve tüm kamu personeline belirli avantajlar sağlamaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir