HDP’den DEVA Partisi’ne ziyaret

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi üyeleri, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) genel merkezlerinde DEVA Partili kadın yöneticilerini ziyaret etti. Görüşmede; İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesinin ardından izlenecek yol ve yöntemler konuşuldu.

Haber Merkezi / HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve Kadın Koordinasyonu Üyesi Feray Mertoğlu, DEVA Partili kadınları genel merkezlerinde ziyaret etti.

DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar ve yöneticilerinin bulunduğu görüşmede; İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesinin ardından izlenecek yol ve yöntemler konuşuldu.

Kadın hareketinin ve gücünün iktidarı bu karardan döndürebilecek kudreti olduğunu söyleyen HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran “İstanbul Sözleşmesi’nin feshine dair davaları ayrı ayrı açsak da sokakta beraberiz. Bizi yalnızlaştırmaya çalışan zihniyete karşı beraber direnmeliyiz” dedi.

DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen ise, “Kadın mücadelesini siyaset üstü bir dava olarak görüyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ni önemsiyor ve sahipleniyoruz. Bu davanın geçici savunucuları değiliz. Bütün partilerle kadın konusunda ortaklaşmak gerektiği konusunda hemfikiriz” ifadelerini kullandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir