Göğüslerinize uygun sütyeni seçmek için ipuçları

HABER MERKEZİ / Zamanla multi-milyon dolarlık bir sektör haline gelen sütyen, kullanıcının göğüslerini desteklemek veya örtmek için tasarlanmış, forma uygun bir iç çamaşırdır. Doğru boyutta sütyen giymek sadece rahatlık sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sağlık açısından da önemlidir.

Kötü takılan bir sütyen yetersiz destek sağlar ve bu da trapezius kasının (kolu destekleyen) gerilmesine ve göğüslerin ağırlığını tutamaz hale gelmesine neden olur. Bu, kas gerginliği nedeniyle omuz, boyun ve sırt ağrısına yol açabilir. Bu tür sorunları önlemek için, bir sütyen satın alırken doğru uyumu kontrol etmek için bu ipuçlarını izleyin.

1. ipucu

Kayışları maksimum uzunluklarına kadar gevşetin Sütyenin içine doğru eğilin ve mümkünse arkadaki sütyeni bağlayın. Değilse, sütyeni önden sabitleyin ve sonra ters çevirin, ancak bu lastikleri zorlayabileceğinden dikkatli olun. Ardından kayışları omuzlarınıza koyun.

2. ipucu

Göğüslerinizi sütyene tam olarak oturmalıdır. Sıkıştırıyorsa veya bol kalıyorsa ileriki dönemde sorunlara neden olabilir.

3. ipucu

Göğüslerin altındaki telleri öne doğru eğin ve sütyeni hafifçe sola ve sağa sallayın. Göğüslerinizin rahatça oturduğundan emin olun.

4. ipucu

Bir sütyen desteğinin çoğunu sağlayan kayışları değil, sütyenin bandı olduğunu unutmayın. Bir sütyenin verdiği desteğin yüzde 80’i alt banttan gelir. Kayışlarınız çok sıkı ise sütyeninizin arkası yukarı doğru kayar ve duruşunuzu etkiler. Kayışları omuzlarınıza rahatça oturacak şekilde ayarlayın.

5. ipucu

Sütyenin göğsünüz için oluşturduğu şekle yukarıdan aşağıya baktığınızda, göğüsleriniz dışa doğru bakmamalıdır.

6. ipucu

Sütyeninizin oturuşunu tüm açılardan kontrol edin, göğüsleriniz sarkmamalı, kaburgadan yukarı kalkık görünmelidir.

7. ipucu

Göğüslerinizin dik ve canlı görünmesini sağlamak için sütyen kayışlarınızın ayarlandığından emin olun.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir