Fenerbahçe HDI Sigorta, final serisinde durumu 1-1’e getirdi

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-Off final etabındaki ikinci maçında Ziraat Bankkart’ı 3-0 mağlup eden Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı, durumu 1-1’e getirdi. Play-Off final etabındaki üçüncü maç 18 Nisan Pazar günü saat 20.00’da TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanacak.

Haber Merkezi / Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı, AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-Off final etabındaki ikinci maçında Ziraat Bankkart’ı konuk etti. Fenerbahçe, TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan ve baştan sona önde götürdüğü karşılaşmadan 25-22, 25-21 ve 25-16’lık setler sonunda 3-0 galip ayrıldı. Fenerbahçe böylece final serisinde durumu 1-1’e getirdi. AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Play-Off final etabındaki üçüncü maç 18 Nisan Pazar günü saat 20.00’da TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynanacak.

Maçın ilk hücumunu gerçekleştiren Ziraat Bankkart, bu hücumdan Martin Atanasov’un sayısıyla döndü (0-1). Fenerbahçe maçtaki ilk sayısıysa Graham Vigrass’tan geldi (1-1). Nicholas Hoag ve Metin Toy’la maçın hemen başında bir ritim bulan Fenerbahçe, 5-3’lük üstünlüğü yakaladı. Bu bölümde maça ortak olma şansı yakalayan Ziraat Bankkart, skorer oyuncusu Ter Maat’la durumu 6-8’e getirdi.  Karşılıklı sayılarla geçen bu bölümde teknik molaya 11-12’yle önde giren Ziraat Bankkart oldu. Fenerbahçe, molanın ardından maça ortak olurken (12-12), Emin Gök’le önemli bir seri yakalayan Ziraat Bankkart 3 sayılık farkı yakaladı (12-15). Ziraat Bankkart farkı açmasına izin vermeyen Fenerbahçe, Vigrass ve Hidalgo gibi etkili isimlerini kullanarak skoru 16-17’de tuttu. Rakibimiz, Ter Maat’la skor avantajını korumaya çalışsa da Fenerbahçe, Metin Toy’un setin sonuna damga vuran sayılarıyla setin kazananı oldu (25-22).

İkinci setin ilk sayısı Fenerbahçe’den geldi (1-0). Metin Toy’un kaçırdığı servis atışı sonrasında skor 1-1 olsa da Fenerbahçe, 4-1’i yakaladı. Hasan Sıkar ve Hoag’un sayılarıyla da skor 6-2’ye geldi. Bu skor karşısında mola alan Ziraat Bankkart, moladan Atanasov, Ter Maat ve Bedirhan Bülbül’ün sayılarıyla döndü (6-7).  Bu bölümde Vigrass ve Metin Toy’la toparlanan Fenerbahçe, skoru 9-8’e getirdi. Teknik molaya 11-12’lik üstünlükle giren Ziraat Bankkart, mola dönüşünde Van Garderen’in etkili servisiyle skoru 11-13’e taşıdı. Devamında 3-0’lık bir seri yakalayan Fenerbahçe, karşılaşmada öne geçti (14-13). Karşılıklı servis hatalarının dikkat çektiği setin bu bölümünde skor avantajı sürekli olarak el değiştirdi. Son bölüme girilirken bloklarda üstünlük kuran Ziraat Bankkart iki farklı üstünlüğü yakaladı (19-21). Bu skorun ardından toparlanan Fenerbahçe, harika bir geri dönüşe imza attı. Hidalgo’yle üst üste 3 Ace bulan, hücumda da Metin Toy ve Hasan Sıkar’ı oldukça etkili kullanan Fenerbahçe, 25-21’le seti kazandı ve skoru 2-0’a getirdi.

Üçüncü sete oldukça moralli başlayan Fenerbahçe; Hoag’un etkili servisleri, Metin Toy ve Hidalgo’nun da file üstündeki performansıyla 4-0’ı buldu. Setteki ilk sayısını Halil İbrahim Yücel’le bulan Ziraat Bankkart, Vigrass ve Metin Toy’un sayılarıyla da üstünlük kuran Fenerbahçe, farkı 6 sayıya çıkardı (9-3). Teknik molaya da 12-6’lık skorla önde giren taraf Fenerbahçe oldu. Moladan Van Garderen’in sayısıyla dönen Ziraat Bankkart Hoag’ın Ace’leriyle cevap veren Fenerbahçe, skoru 15-6’ya getirdi. Ter Maat’la oyunda kalmaya çalışan Ziraat Bankkart’ı, Nicholas Hoag ve kaptan Ulaş Kıyak’ın etkili servisleriyle durduran Fenerbahçe, set başına 4 Ace ile oynadığı karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı ve final serisinde durumu 1-1’e getirdi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir