Bir tarlaya inşaa edilen nadir kale: Bashtova

Hem Venedik hem de Osmanlı mimari tarzlarının iç içe geçtiği muhteşem tarihi bir yapı olan Bashtova Kalesi, Adriyatik kıyısına yakın olmasının bir sonucu olarak, görkemli kalenin çevresi muhteşem yeşil bir manzaraya sahiptir.

Haber Merkezi / Roma İmparatorluğu’nun en önemli ticaret yollarından biri olan Via Egnatia’nın kenarında yer alan Bashtova Kalesi, yüzyıllar boyunca insanları büyülemiştir. Beş asırlık kale, Arnavutluk’tan geçen medeniyetlere iyi bir tanıktır. İlginçtir ki, kale Balkanlar’da tarla üzerine inşa edilen tek kaledir!

Bashtova Kalesi, hem 1948 hem de 1971’de Arnavutluk’taki en yüksek kategorideki anıt ilan edildi ve UNESCO’nun Dünya Mirası Alanları geçici listesinde yer alıyor.

Bashtova Kalesi, Shkumbin Nehri’nin kuzeyinde, Vile-Bashtova köyünün yakınında yer almaktadır. Adriyatik kıyısına yakın olmasının bir sonucu olarak, görkemli kalenin çevresi muhteşem yeşil bir manzaraya sahiptir.

Venedikliler bu tekil yapıyı popüler bir ticaret merkezi olarak kullandılar. Daha sonra Osmanlı, kaleyi işlevsel bir limana dönüştürdü. Bu nedenle kale, hem Venedik hem de Osmanlı mimari tarzlarının iç içe geçtiği muhteşem tarihi bir yapıdır.

Kale dikdörtgen şekle sahiptir. Duvarları yaklaşık 9 metre yüksekliktedir. Kalenin içinde bulunan eşyalar , Tiran’da bulunan Ulusal Tarih Müzesi’nde korunmaktadır .

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir